Finala US OPEN 2021: Emma Răducanu – Leylah Fernandez 6-4, 6-3. Jucătoarea cu origini românești a scris istorie la Flushing Meadows (Video)

Publicat: 12 sept. 2021, 09:44, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Finala US OPEN 2021: Emma Răducanu - Leylah Fernandez 6-4, 6-3. Jucătoarea cu origini românești a scris istorie la Flushing Meadows (Video)

Jucătoarea britanică Emma Răducanu (18 ani, locul 150 WTA), venită din calificări, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open. În ultimul act, sportiva cu origini românești a învins-o pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani, locul 73 WTA), cu scorul de 6-4, 6-3, într-o oră şi 51 de minute.

Începând cu săptămâna viitoare, Emma Răducanu va fi pe locul 23 WTA. Răducanu, sportivă cu tată român şi mamă chinezoaică, nu a pierdut niciun set tot turneul. 

Câştigătoarea primește 2,5 milioane de dolari şi 2.000 de puncte WTA, iar finalista, 1,25 de milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA. Britanica este prima jucătoare ajunsă în finala unui turneu major după ce a venit din calificări. A fost și prima finală majoră între jucătoare care nu sunt cap de serie. Emma Răducanu s-a născut în Canada. Tatăl ei este român, iar mama, chinezoaică. La vârsta de doi ani, sportiva a emigrat în Marea Britanie, alături de părinți.

Sportiva britanică Emma Răducanu a afirmat că trăieşte un vis şi faptul că a câştigat US Open reprezintă rodul unei munci de echipă.

„Din start am ştiut că va fi un joc extrem de dificil. Leylah (Fernandez) a jucat un tenis incredibil. A trebuit să joc la maxim. A fost o luptă mare. Sunt foarte mândră de ce am realizat. Este un vis absolut. Întotdeauna îţi închipui cum te duci să îmbrăţişezi pe toată lumea. Faptul că acest lucru se întâmplă în realitate … Sunt foarte recunoscătoare tuturor oamenilor care m-au ajutat, echipei mele, LTA, tuturor oamenilor care m-au susţinut în timpul acestei aventuri. A fost într-adevăr un efort de echipă, nu am câştigat de una singură”, a spus ea.

Ea spune că a discutat cu tatăl ei, care i-a spus că este mai puternică decât credea. „Cred că cea mai mare realizare a mea este modul în care am reuşit să nu mă gândesc la nimic altceva decât la planul meu de joc. În rest, am lăsat totul deoparte complet pentru a mă concentra asupra a ceea ce trebuia să fac. De asta sunt cea mai mândră. Aceasta este o mare parte din ceea ce mi-a permis să câştig acest titlu.

Am vorbit cu părinţii mei. Nu vorbim prea mult despre tenis împreună. În aceste momente, ei vor mai ales să ştie cum sunt. Mi-aş fi dorit să fie aici pentru a sărbători împreună, dar mă privesc de acasă şi sunt mândri. Tatăl meu mi-a spus: „Eşti chiar mai puternică decât credea tatăl tău.” M-a liniştit (zâmbi). Este foarte greu de mulţumit. Astăzi (sâmbătă) am reuşit. După joc, am făcut un duş, am făcut aceeaşi rutină ca de obicei. Nici nu ştiu când voi merge acasă. Habar n-am ce să fac mâine (duminică). Încerc să profit de moment. Acum nu este momentul să ne gândim la viitor, să planificăm ceva, să facem orice programare … Nu ştiu. Şi nu-mi pasă. Profit de viaţă„.