Finul lui Ciolacu, mandat prelungit la șefia Transelectrica

Publicat: 20 iun. 2023, 21:32, de Victor Scarlat, în News , ? cititori
Finul lui Ciolacu, mandat prelungit la șefia Transelectrica

Consiliul de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica l-a ales, marţi, pe Ştefăniţă Munteanu în postul de preşedinte al Directoratului companiei, denumit alternativ director general executiv sau Chief Executive Officer (CEO).

Potrivit unui comunicat Transelectrica, publicat pe Bursa de la Bucureşti, membrii provizorii ai Directoratului au fost numiţi, alături de Munteanu, Cătălin Constantin Nadolu, Florin Cristian Tătaru şi Bogdan Toncescu.

Ștefăniţă Munteanu este un consilier județean PSD din Buzău, finul premierului Marcel Ciolacu, cu zero expertiză la vârf în energie. El a fost desemnat director general al Transelectrica pentru două luni în aprilie, după cum a scris G4Media la acel moment. I-a luat locul lui Gabriel Andronache, proaspăt ales vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Munteanu este însă un necunoscut în domeniul energiei. El a ocupat poziții în eșalonul trei în companii energetice. „Nu este cunoscut ca manager de top în domeniu la acest nivel”, au declarat pentru G4Media mai multe surse din piața energiei.

CV-ul lui Ştefăniţă Munteanu arată că acesta nu a ocupat niciodată un post similar într-o companie atât de complexă, iar experiența lui în general în domeniul energetic este limitată.

Buzoian de origine, el are doar o diplomă de licență ca economist la Universitatea Româno-Americană. Până la numirea ca șef al Transelectrica, el a lucrat din 2019 la filiala din Buzău a unei alte firme cu capital de stat, Electrica Furnizare S.A, potrivit declarației de avere și CV-ului oficial.

Mandatul membrilor Directoratului are o durată de patru luni începând cu data de 25 iunie 2023 cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru încă două luni, dar durata mandatului nu va depăşi data finalizării procedurii de selecţie a membrilor Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice în condiţiile OUG nr. 109/2011, dacă procedura se va finaliza în interiorul acestui interval, precizează compania.

De asemenea, Cătălin Andrei Dascăl a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere de a Transelectrica.