Firea și Burduja deblochează primăria lui Nicușor Dan. S-a format o nouă majoritate

Publicat: 20 mart. 2024, 07:30, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Firea și Burduja deblochează primăria lui Nicușor Dan. S-a format o nouă majoritate

Primăria Capitalei este blocată de ceva timp, deoarece bugetul pe anul în curs încă nu a fost adoptat. Situația se va debloca după ce PNL și PSD au format o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului București.

Colaborarea dintre PNL și PSD continuă acum și la Consiliul General al Municipiului București, unde filialele conduse de Gabriela Firea, respectiv de Sebastian Burduja, și-au dat mâna și au format o nouă majoritate în Consiliul General al Municipiului București, unde de multe ori majoritatea era dată până acum de PNL, USR și PMP.

Firea și Burduja deblochează primăria Generală condusă de Nicușor Dan

Mutarea politică vine cumva în mod natural, după ce cele două partide au ales un candidat comun care să îi reprezinte la alegerile pentru Primăria Capitalei, dar au candidați comuni și la primăriile de sector.

„Adoptarea bugetului Capitalei și deblocarea proiectelor primăriilor de sector, proiecte ținute la sertar de primarul general Nicușor Dan din răzbunare politică, sunt o necesitate pentru bucureșteni. Astfel, liderii celor două organizații municipale, doamna Gabriela Firea și domnul Sebastian Burduja, prin consilierii generali ai ambelor formațiuni politice, au decis convocarea unei ședințe extraordinare de îndată a Consiliului General al Municipiului București, vineri 22 martie, ora 10:00. Pentru a debloca situația din Capitală, PSD București și PNL București vor depune amendamente comune la proiectul dezastruos de buget propus de primarul general Nicușor Dan”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Firea și Burduja.

Amendamentele care vor fi depuse la buget de noua majoritate vizează alocarea suplimentară a sumei de 200 milioane de lei pentru subvenția la termoficare, respectiv 200 de milioane de lei în pentru subvenția la transportul public, precum și alocarea sumelor necesare pentru plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități, 25 de milioane de lei pentru proiectul Banca de alimente, 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea și sumele necesare pentru deblocarea proiectului Penetrație Ciurel – Autostrada A1.