Firea toacă 500.000 de euro pe chiria unui sediu de lux într-un hotel de fițe din București

Nu mai este o noutate că Gabriela Firea a trecut pe persoană fizică Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES), fapt pentru care și-a tras un sediu într-un hotel de fițe din Nordul Capitalei, unde plătește o mulțime de bani.

Firea și-a tras birou într-un hotel de fițe din nordul Capitalei

PUTEREA a semnalat recent că Gabriele Vrânceanu Firea – Pandele și-a mutat sediul ministerului pe care-l păstorește într-un hotel de fițe din Nordul Capitalei (Gabriela Firea a mutat sediul ministerului într-un hotel de fițe din nordul Capitalei) unde plătește o chirie incredibilă. Este vorba de închirierea unor spații de birouri la etajul 3 în fostul hotel de patru stele ”Sofitel”, redenumit ”Pullman Bucharest World Trade”, deținut de grupul Accor și operat de Orbis, aflat lângă Casa Presei.

Potrivit informațiilor furnizate către PUTEREA, spațiul a fost închiriat pentru o perioadă de 12 luni, adică până la sfârșitul anului 2023, iar suprafața utilă este de 2.495,26 mp.

Prețul contractului de închiriere lunară este de 32.400 de euro, fără TVA, și include pe lângă chiria aferentă spațiului și serviciile de reparare și întreținere a imobilului, a spațiului închiriat, a sistemelor de încălzire și climatizare, apă rece și caldă, energie electrică, ascensoare, generatoare etc., serviciile de curățenie a spațiilor comune, de colectare a deșeurilor și de pază a spațiilor comune interioare și exterioare”, se precizează în răspunsul MFTES către PUTEREA.

Asta înseamnă o chirie de circa 13 euro/mp. De asemenea, la această sumă se mai adaugă 60 de euro, fără TVA, pentru fiecare dintre cele 25 de locuri de parcare, ceea ce înseamnă încă 1.500 de euro pe lună, adică 18.000 de euro pe an. Practic, ministerul condus de Firea toacă într-un an pentru închirierea acestui spațiu suma de 388.800 de euro, fără TVA, plus 18.000 de euro pentru parcare, adică aproape 500.000 de euro cu tot cu TVA.

Gabriela Firea, pe urmele Elenei Udrea

S-a ajuns ca Firea să-și mute sediului ministerului pe care-l păstorește în acest hotel de fițe din nordul Capitalei pentru simplul fapt că a refuzat toate locațiile de stat puse la dispoziție de RAAPPS. De ce?

Pentru că acest minister a fost înființat special pentru Gabriela Firea și, ca atare, ea face ce vrea pentru că nu dă socoteală nimănui că, deh, dacă se supără soțul Pandele iese scandal și la PSD și la PNL. În schimb, soția edilului de la Voluntari a avut grijă să-și păstreze și biroul din Palatul Victoria, ceea ce numai Elena Udrea a mai făcut, adică a avut două birouri în guvernul Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...