Firme urmărite penal după ce au executat lucrări fără autorizație în parcul Herăstrău

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat, joi, că au început urmărirea penală faţă de trei societăţi comerciale care au efectuat lucrări de construire fără autorizaţie în Parcul Herăstrău.

Potrivit unui comunicat Agerpres, procurorii notează în ordonanţă că, în perioada martie 2020 – prezent, ar fi fost executate lucrări de desfiinţare şi de construire fără autorizaţie la imobilul situat în Parcul Regele Mihai 1 Herăstrău din Bucureşti, şoseaua Nordului nr. 1, Sector 1, compus din teren în suprafaţă totală de 4.829 mp.

Lucrările, care au constat în desfiinţarea unor corpuri de clădiri şi executarea unor alte construcţii, au fost efectuate de o societate comercială cu obiect principal de activitate executarea lucrărilor de construcţii, la instigarea unor alte două societăţi comerciale”, se precizează în comunicat.

Sursa citată menţionează că terenul şi cele patru construcţii se află într-o zonă protejată construită cu grad de protecţie maxim, în care se protejează valorile arhitectural-urbanistice, istorice şi de mediu natural.

De asemenea, Parchetul transmite că, în cursul zilei de joi, au fost efectuate trei percheziţii la sediile celor trei societăţi comerciale de către poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar lucrările au fost oprite temporar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...