Flavius Biea este campion mondial la box, categoria mijlocie

Boxerul român Flavius Biea l-a învins la puncte pe argentinianul Juan Jose Velasco, reușind să câștige astfel centura vacantă de campion mondial IBA la categoria mijlocie. Meciul s-a desfășurat pe durata a 12 reprize, în cadrul unei gale profesioniste găzduită de Sala Polivalentă din Mioveni.

Chiar dacă boxerul Flavius Biea a fost dominat destul de clar de sud-american, care a lovit mai clar, mai grupat şi a demonstrat un plus de viteză, boxerul român a fost văzut învingător de doi dintre arbitrii-judecători (115-112 şi 116-112), în timp ce al treilea l-a creditat cu victoria pe Velasco (115-112).

În a șasea repriză, Biea (33 ani) a fost trimis la podea, iar în repriza a 11-a s-a ales cu arcada spartă, după ce a fost lovit cu capul, involuntar, de Velasco.

Ambii pugilişti, dar Biea cu precădere, au avut probleme cu echilibrul, din cauza podelei umede, ei alunecând de mai multe ori.

Victoria acestui meci i-a adus boxerului titlul de al cincilea român campion mondial la box profesionist cu acest prilej, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu. Pentru acest titlu au luptat mai multe nume sonore din box, precum Floyd Mayweather, Oscar De la Hoya, Roberto Duran, Roy Jones Jr sau Arturo Gatti.

De-a lungul carierei sale, Flavius Bia a adunat 298 de victorii în 316 meciuri disputate, un titlu de campion mondial, o altă finală mondială disputată, trei titluri de campion european, 8 de campion naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...