Florian Coldea, de la apartamentul de la etajul 7 din Sectorul 3, la vila din Pipera

Publicat: 29 mai 2024, 08:33, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Florian Coldea, de la apartamentul de la etajul 7 din Sectorul 3, la vila din Pipera

Punerea sub control judiciar a fostului prim adjunct al SRI, Florian Coldea, a scos în evidența și faptul că acesta locuiește într-o vilă superbă din Pipera-Voluntari, uitându-se că a locuit mult timp după ce a ajuns pe funcție într-un apartament de la ultimul etaj al unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei.

Generalul Florian Coldea, aflat acum sub control judiciar, locuiește într-o vilă din Pipera-Voluntari și se spune că ar mai deține și alte proprietăți. Dar, s-a uitat că până prin anul 2010, acesta a locuit într-un apartament de la ultimul etaj al unui bloc din Sectorul 3. Și nici nu se prea știa că locuiește acolo dacă nu apărea un eveniment despre care presa a scris la acea vreme.

La începutul lunii august 2012, ZIUANEWS semnala faptul generalul Florian Coldea își mărise zestrea imobiliară de pe Calea Călărașilor din Capitală cu o terasă amenajată pe terasa blocului unde locuia (vezi FOTO). Practic, apartamentul lui Coldea devenise un penthouse.

Terasa de pe bloc a lui Coldea

În urmă cu vreo trei ani, adică prin anul 2009, liniștea locatarilor unei scări de bloc de pe Calea Călărașilor din Capitală a fost perturbată, timp câteva zile, de câțiva muncitori care roboteau pe acoperișul imobilului. Inițial, locatarii au crezut că se izolează copertina blocului ca să nu mai existe riscul unor infiltrații de pe urma ploilor sau zăpezii. Adevărul s-a aflat, însă, când o pensionară cu ceva mai mult tupeu s-a urcat pe terasa clădirii și a văzut că, de fapt, muncitorii amenajau o mansardă spațioasă și elegantă.

Pentru curioși, adresa este Calea Călărașilor, numărul 180, blocul 61. Construirea mansardei putea trece neobservată dacă aceasta nu avea legătură cu unul dintre cei mai influenți oameni din România. Beneficiarul acestei supraînălțări este nimeni altul decât Florian Coldea, prim adjunctul directorului Serviciului Român de Informații (SRI). La ultimul nivel al acelui bloc cu șapte etaje, fostul boss al SRI era proprietarul unui apartament decomandat cu trei camere, a cărei suprafață este de circa 80 mp.

Ca atare, atunci Florian Coldea și-a mărit suprafața locuibilă prin amenajarea unei mansarde superbe, mascată prin jaluzele care mai tot timpul erau trase, deasupra apartamentului său (vezi FOTO). Ulterior, Florian Coldea și-a construi o vilă spațioasă în zona Bucureștilor și apartamentul din Calea Călărașilor a fost închiriat. Conform declarației de avere din 2012, fostul boss al SRI menționa că, în 2011, a obținut din închirierea acestui apartament suma de 7 500 de lei, adică o chirie lunară de 625 de lei, cam de trei ori mai puțin decât valoarea imobiliară reală de la acea vreme.

Astăzi, generalul Florian Coldea locuiește într-o vilă din Pipera-Voluntari și se spune că are domiciliul, în acte, în  cel mai exclusivist cartier de lângă lacul Herăstrău.