Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, la DNA. Dosar de corupție și trafic de influență pentru foștii șefi de la SRI

Publicat: 23 mai 2024, 12:07, de Viorela Pitulice, în Justitie , ? cititori
Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, la DNA. Dosar de corupție și trafic de influență pentru foștii șefi de la SRI

Nume grele, astăzi, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA): doi foști șefi ai Serviciului Român de Informații (SRI) Florian Coldea, fost director adjunct, precum și generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, un apropiat al său.

Florian Coldea este audiat, joi, la sediul DNA, în urma unor acuzații grave formulate de omul de afaceri Cătălin Hideg. Coldea a apărut în jurul orei 12.00 la sediul DNA.

În cazul lui Dumitru Dumbravă, care a condus direcția juridică a SRI în mandatul lui Florian Coldea, audierile au început în jurul orei 11.00.

Hideg susține că Florian Coldea, împreună cu „gruparea” sa, l-ar fi șantajat, încercând să-l convingă să-și vândă afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini.

Totul s-a aflat după ce au apărut în spațiul public o serie de interceptări. Hideg susține că i s-ar fi cerut 600.000 de euro pentru a „scăpa” de dosarul de la Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi.  A apucat să dea doar 100.000 euro.

Cătălin Hideg spune că gruparea lui Coldea i-ar fi fabricat acuzații și dosare, astfel încât să-și  vândă afacerea. Cumpărătorii ar fi fost niște cetățeni francezi, care aveau de gând să facă din business-ul său un nou Hexipharma. Omul de afaceri declară că a fost abordat de Bogdan Neidoni, asociatul lui Coldea, personaj care are  o casă pe Coasta de Azur.

Cât despre generalul în rezervă Dumitru Dumbravă, unul dintre apropiații lui Coldea, acesta s-ar fi folosit de influența sa asupra unor magistrați, promițându-le oamenilor de afaceri cu probleme ajutorul. Totul pe bani mulți, însă.

 

.