Florin Cîțu acuzat de omul ministrului Tanczos Barna de blocarea activității și a fondurilor Administrației Fondului pentru Mediu

Noul președinte al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) impus de UDMR, Ștefan Toga, aruncă vina pentru blocarea de mai bine de o lună și jumătate a activității instituției pe faptul că premierul Florin Cîțu a întârziat publicarea în Monitorul Oficial a bugetului instituției.

„Până la aprobarea bugetului, toate plățile aferente cererilor de decontare/tragere s-au efectuat în limita a 1/12 din bugetul aferent anului 2020″

PUTEREA a semnalat recent că de aproape o lună și jumătate, activitatea AFM este blocată din cauza unor practici administrative extrem de birocratice, dar președintele Ștefan Toga susține că vina aparține Guvernului care a întârziat publicarea bugetului instituției în Monitorul Oficial.

„Bugetul de venituri și cheltuieli al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu pentru anul 2021 a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului României nr.469 și publicat în data de 22.04.2021 în Monitorul Oficial, Partea I. Prin urmare, până la aprobarea bugetului, toate plățile aferente cererilor de decontare/tragere s-au efectuat în limita a 1/12 din bugetul aferent anului 2020, conform prevederilor legale”.

De asemenea, președintele AFM impus de ministrul UDMR Barna Tanczos a precizat pentru PUTEREA că „Un alt motiv de amânare al plăților aferente cererilor de derogare/tragere a fost documentația incompletă și neconcordanțele constatate în documentele care însoțeau cererile depuse de beneficiari”.

Însă, ceea nu spune Ștefan Toga este faptul că s-au întârziat plățile și pentru lucrările la proiectele finanțate de AFM, atenție, care deja sunt executate și verificate de reprezentanții AFM pentru simplul fapt că el vrea să verifice tot ce a fost până la descălecarea sa la AFM și de aceea nu semnează nimic și nici nu a delegat atribuții de serviciu celor din subordinea sa. 

Vizitele în teren afectate de pandemie

În schimb, Ștefan Toga dă vina pe pandemie și pe eficientizarea activității instituției pentru faptul că deplasările în teren se fac cu programare de minim 14 zile.

„Ținând cont de pandemia cauzată de SARS COV 2, precum și de numărul de mașini aflate în parcul auto al instituției, este necesară programarea în prealabil a vizitelor pe teren efectuate în perioada de referință, cu cel puțin 14 zile. Stabilirea unei planificări a vizitelor la locul de implementare a proiectelor este necesară pentru a eficientiza activitățile unde sunt necesare autoturismele puse la dispoziția de AFM”.

Oare deplasările în teren cu autoturismele la lucrările proiectelor finanțate de AFM, dar atenție, care deja sunt executate și verificate de reprezentanții AFM nu reprezintă o activitate eficientă a AFM?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...