Florin Cîțu, după întâlnirea cu președintele Grupului Partidului Popular European: Nu este nevoie de o optimizare a PNRR

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat marţi că nu este necesară o optimizare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. El a avut o întâlnire cu preşedintele Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber.

Şi eu, şi Manfred am spus foarte clar că România rămâne ancorată să facă toate reformele din PNRR şi nu este niciun fel de discuţie la nivel european despre o regândire a PNRR în acest moment. Implementarea PNRR înseamnă bani pentru România şi dacă implementăm PNRR atunci, bineînţeles, acei bani vor suplini alte cheltuieli şi vom avea alte resurse. Nu este nevoie de o optimizare a PNRR, este doar de implementare a PNRR şi atunci vor veni acei bani în România. Nu mai avem nevoie de alte resurse. Lucrurile sunt foarte simple. Sunt bani gratuiţi pe care îi primeşte România prin PNRR”, a precizat liderul liberal.

Florin Cîţu a menţionat că în discuţiile cu Manfred Weber a fost abordat şi „pericolul” unor „programe populiste de stânga”, care să afecteze stabilitatea economică a UE.

Am vorbit despre investiţii în Uniunea Europeană, dar am vorbit şi despre pericolul ca, în aceste momente, să existe din partea celor de stânga câteva programe populiste, care să pună în pericol stabilitatea economică a UE şi atât PPE, cât şi PNL trebuie să rămână puternice în faţa acestor programe”, a spus Cîţu.

Manfred Weber a făcut de asemenea referire la Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, adăugând că Uniunea Europeană investeşte în viitor şi în procesul de recuperare de după perioada pandemică. El a adăugat că Grupul PPE susţine programul de reformă al României.

Există două feţe ale monedei. Pe de o parte investiţii, asistenţă de la nivel european, fondul de solidaritate, iar pe de altă parte disponibilitatea de a face reformele necesare. Sunt foarte bucuros că partidul nostru se află în prima linie, pentru a susţine această agendă a reformelor, pentru o Românie modernă, pro-europeană şi competitivă”, a precizat Weber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...