Florin Cîțu pune creșterea prețurilor și inflația pe spatele BNR. Relația dintre Cîțu și Isărescu, foarte rece

 Premierul Florin Cîțu are încredere în Banca Națională că „va găsi soluția pentru a tempera dinamica inflației”. El pune astfel creșterea prețurilor, anunțată de INS, pe spatele BNR. Florin Cîțu nu s-a întâlnit niciodată cu Guvernatorul Isărescu, de când este premierul României.

Vedem această creștere a prețurilor, în special la produsele alimentare. În luna august, la produsele alimentare avem o creștere medie de 3%. Am încredere că BNR va găsi soluția pentru a tempera dinamica inflației”, a spus premierul.

Cîțu și Isărescu, relație foarte rece. Premierul nu s-a întâlnit cu Guvernatorul BNR

De când este șeful Guvernului, Florin Cîțu nu a avut nicio întrevedere cu Mugur Isărescu.

Singurele întâlniri dintre cei doi au avut loc în prezența lui Klaus Iohannis, pe când Florin Cîțu era ministru de Finanțe în cabinetul Orban.

Cîțu spune că strategia guvernului va reduce inflația

Premierul susține că strategia de investiții a Guvernului funcționează și crede că politica fiscală va reduce dinamica inflației.

Investițiile nete în economie au crescut față de anul trecut, când am avut investiții record, au crescut cu 10% în primul semestru sau cu 12% în trimestrul doi”, precizează șeful Guvernului.

Florin Citu (Inquam Photos_George Calin)
Florin Cîțu (sursa: Inquam Photos / George Calin)

Rata anuală a inflației a urcat la 5,3% în august

 Prețurile au crescut luna trecută, trase în sus de majorările tarifelor pentru energie și combustibili. Energia electrică, uleiul, gazele și carburanți sunt produsele care s-au scumpit cel mai mult față de august 2020.

La alimente, scumpiri s-au înregistrat la ulei, telemea de oaie, pește proaspăt și margarină. Există și produse și servicii care sunt mai ieftine acum. Prețul cartofilor a scăzut cu circa 33%. Prețuri mai mici au fost și la fructe, citrice și bilete de avion.

Banca Naţională a României a majorat la 5,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, conform unei prezentări realizate în august de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole