Florin Roman cere demisia președintelui Senatului: Voi depune plângere penală pentru huliganism

Publicat: 09 sept. 2021, 17:57, de Raluca I. Heroiu, în POLITICĂ , ? cititori
Florin Roman cere demisia președintelui Senatului: Voi depune plângere penală pentru huliganism
Florin Roman (INQUAM_Photos_Octav_Ganea)

După scandalul din Parlament, Florin Roman a anunțat pe Facebook că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale. Mai mult, deputatul PNL spune că va cere demisia Ancăi Dragu, președinte al Senatului.

 „Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliția toxică USR-AUR, care în timpul ședinței plenului reunit, m-au blocat prin forță, huliganism, injurii și agresiune fizică să îmi exercit mandatul constituțional!

Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16:00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputaților!

Ultimele două ședințe de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!

Solicit demisia președintei Senatului pentru că a încurajat actele de huliganism! Și pentru că a comis un nou abuz constituțional!

Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Românii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”, a scris pe Facebook Florin Roman.

Deputatul PNL Florin Roman, care a fost delegat de Ludovic Orban să-l înlocuiască la prezidiu, a deschis ședința cu propunerea votării ordinii de zi, însă Ionuț Moșteanu, de la USR PLUS, a citit regulamentul, susținând că, în lipsa lui Ludovic Orban, ședința trebuie condusă de Anca Dragu, președinta Senatului, și nu de Florin Roman, care este vicepreședinte la Camera Deputaților. Florin Roman a refuzat să cedeze microfonul și a continuat să ceară vot pe ordinea de zi, deși au venit chestorii și chiar au tras scaunul de sub el. Acesta a continuat să vorbească din picioare, ținându-se la propriu de microfon să nu fie îndepărtat de chestori, cerând votul pe ordinea de zi. În cele din urmă, Florin Roman a fost îndepărtat de la microfon, și-a luat rucsacul și a plecat de la prezidiu.