Florin Roman și-a anunțat demisia pe Facebook: „Plec din funcția de ministru cu fruntea sus”

Liberalul Florin Roman a demisionat astăzi din funcția de ministru al cercetării și digitalizării. Gestul său vine după ce jurnaliștii de la Libertatea au dezvăluit că Roman și-a falsificat CV-ul. 

Florin Roman și-a anunțat demisia pe Facebook, acuzând un linșaj la adresa sa, dar și presiuni pentru că nu ar fi vrut să acorde contracte în regim preferențial din partea ministerului. Demisia sa vine însă după ce-a de-a treia dezvăluire făcută de ziarul Libertatea în ceea ce privește minciunile din CV-ul fostului ministru.Jurnaliștii au demonstrat că Roman nu și-a dat licența la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, așa cum a scris în CV, ci doar a dat acolo un examen de absolvire în urma unui curs de scurtă durată la un colegiu neacreditat din Alba Iulia.

Prima dezvăluire despre Florin Roman a privit o carte pe care fostul ministru și-a trecut-o în CV și al cărei autor susținea că este. Doar că respectiva carte nu există, și nici el nu a putut oferi un exemplar al acesteia. A urmat apoi o a doua dezvăluire, după ce Roman a trimis jurnaliștilor de la Libertatea zece pagini din presupusa sa lucrare de disertație. Ziariștii au demonstrat că toate cele zece pagini sunt copiate la literă dintr-un suport de curs al unui profesor din Timișoara.

Inițial, premierul Nicolae Ciucă a transmis, pe surse, că nu-l va demite pe Florin Roman din Guvern, dar în urma presiunilor publice, i-a cerut acestuia să demisioneze.

Ce a scris Florin Roman pe Facebook, aici: https://www.facebook.com/florin.roman.14

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Barna Tanczos si Laszlo Barabas

Firmele ungurești susținute de Barna Tanczos pregătesc prăduirea Apelor Române cu...

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a provocat ieri un scandal monstru la Administrația Națională Apele Române (ANAR) al cărui ecou...