Flurona nu vine cu simptome specifice, dar este mai periculoasă pentru persoane din grupe de risc

Flurona, coinfecția cu virusuri gripale și Sars-Cov-2,  poate evolua cu o formă severă în cazul femeilor însărcinate, personalului medical, persoanelor cu vârste peste 65 de ani sau cu boli cronice, a transmis dr.Gindrovel Dumitra, șeful Grupului de Vaccinologie, Societatea Națională de Medicină Familiei, la TVR Info.

Este bine să discutăm cu medicul de familie pentru fiecare dintre situații. Asocierea celor două afecțiuni nu impune obligatoriu internarea. Chiar dacă ar putea să existe coinfecție nu este neapărat nevoie să existe și o evoluție către o formă severă. Doar persoanele care fac parte din anumite grupe la risc, cum ar fi gravidele, personalul medical și persoanele care au peste 65 de ani sau cei care au boli cronice, în special bolile metabolice, la un moment dat se pot încadra în aceste persoane care pot evolua cu o formă severă.

Deci trebuie ținută legătura cu medicul de familie, care va monitoriza, pentru că vorbim despre o afecțiune care impune izolarea. se recomandă izolarea și în același timp monitorizarea zilnică telefonică”.

Diagnosticare după testare

Dr. Dumitra subliniază că Flurona nu are simptome specifice, iar diagnosticul este pus după efectuarea testului pentru Sars-Cov-2 și pentru gripă.

Pot să predomine fie simptome care sunt specifice gripei – și aici vorbim de cele care, într-un fel sau altul, afectează starea generală: vorbim de dureri musculare, dureri de cap, dureri articulare. Oamenii spun în felul următor: Mă dor toate oasele de parcă m-a bătut cineva cu ciocanul sau m-a lovit trenul.

Fie există situația în care avem o afectare pulmonară destul de importantă care se însoțește de dispnee, tulburări de respirație, dar care se poate întâlni și în alte afecțiuni respiratorii produse de alte virusuri. De aceea nu putem ca pe baza unui simplu consult și pe baza anamnezei să punem acest diagnostic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...