Scandal în Coaliție, în nordul țării! Flutur, acuzat de PSD că e campionul racolării de primari

Publicat: 05 mart. 2024, 12:40, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
Scandal în Coaliție, în nordul țării! Flutur, acuzat de PSD că e campionul racolării de primari

Liderul liberal de Suceava, Gheorghe Flutur, a intrat în coleziune cu parlamentarii PSD din județ. Coaliția în nordul țării scârțâie.

Parlamentarii PSD din Suceava au emis marți un comunicat de presă în care îl critică pe liderul liberal Gheorghe Flutur, acuzându-l că este un campion al racolării de primari și că este ipocrit în abordarea subiectului, cerând discuții despre acest aspect în coaliția de guvernare.

„Ne amintim cu ironie proverbul «hoțul strigă: hoții!». Această zicală ne vine în minte când vedem ipocrizia și demagogia cu care domnul Flutur aduce în atenția publicului tema racolării de primari, arătându-se de parcă ar fi pur ca lacrima. Domnia sa susține că trebuie să discutăm în Coaliție problema «racolării» de primari, uitând că în 2020 chiar el a racolat, fără nicio jenă, nu mai puțin de 9 primari PSD, fără a menționa și pe cei din alte partide. Mai mult, zvonurile spun că această «performanță» nu a fost realizată doar prin vorbe frumoase, ci prin diverse metode care nu onorează un politician. De asemenea, chiar în prezent, PNL Suceava își adună sub umbrela sa, în perspectiva alegerilor locale din iunie, primari de la USR, ProRomânia sau chiar independenți”, se menționează în comunicat.

Parlamentarii PSD din Suceava atrag atenția că lecțiile despre „etica racolării” sunt mai degrabă un discurs ipocrit, o dovadă a duplicițății lui Gheorghe Flutur, care, deși este expert în „racolat” primari, le spune că așa ceva nu se face.

„Noi știm că așa ceva nu se cuvine, așa că nu vom încerca să racolăm primari pentru partidul nostru. La noi încă se respectă discernământul și spiritul democratic, nu constrângerile sau șantajul. Dacă cineva dorește să se alăture partidului nostru, este liber să o facă, iar dacă dorește să plece, este liber să plece. În schimb, chiar în aceste zile, domnul Flutur a trimis intermediari pentru a încerca să convingă primarii noștri să treacă la PNL. Dar oamenii noștri sunt conștienți că «barca» PNL-ului se scufundă și că fără PSD, ar obține cel mult locul 3 la următoarele alegeri”, se mai menționează în comunicat.

Semnatarii îl îndeamnă pe Gheorghe Flutur să fie mai moderat în declarații.

„Mai degrabă, decât să vă prezentați ca un moralist, ar fi mai bine să vă întrebați de ce oamenii dumneavoastră doresc să părăsească PNL-ul. Poate pentru că i-ați ajutat prea mult? Sau poate pentru că ei au muncit, au implementat proiecte importante pentru comunitățile lor, iar dumneavoastră vi le-ați atribuit?”, transmit parlamentarii PSD din Suceava, urându-i lui Flutur: „Succes la racolări!”

Gheorghe Flutur