Focar de coronavis la un spital de copii din Iași: Cinci cadre medicale au fost infectate

Un focar de coronavirus a izucnit la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași, unde cinci cadre medicale au fost depistate cu coronavirus.

Conform purtătorului de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu, este vorba despre cinci angajați din secția Chirurgie Pedriatică.

„Un nou focar Covid-19 la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iași, la secția de Chirurgie pediatrică, unde au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus cinci cadre medicale. Cazurile confirmate au fost izolate, iar în ceea ce privește restul personalului medical ce își desfășoară activitatea în cadrul acestei secții există o monitorizare a stării de sănătate. De asemenea, s-a trecut la o etapizare a internării pacienților cronici chirurgicali”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iași, pentru Mediafax.

Conform bărbatului, au fost depistați pozitiv și 12 pacienți de la Institutul Socola și de la Centrul CA Rosetti.

„Sunt modificări în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate pozitiv, în focarele existente. Astfel, la Spitalul Sfântul Sava a fost efectuată în data de 14 o retestare a personalului medical și a beneficiarilor, în momentul de față mai sunt pozitivi 19 salariați și 50 de beneficiari. În focarul inițial au fost 99 de cazuri pozitive. La Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, după testarea din 15 septembrie au mai fost confirmați 7 pacienți, desigur pozitivi cu noul coronavirus, iar la Centrul de Servicii Sociale CA Rosetti din Iași la ultima retestare au mai fost depistați pozitiv încă 5 beneficiari”, a mai spus Marius Voicescu.

Conform datelor oferite de INSP, în ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost înregistrate 110 noi cazuri de Covid-19.

„În ceea ce privește numărul mare de cazuri de infectări putem vorbi despre transmitere comunitară, constatăm apariția acelor focare familiale, ca efect al întorcerii din concedii și a relaxării în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție”, a mai spus reprezentantul DSP Iași.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole