Focar de Covid-19 la Spitalul Orăşenesc Băicoi: 2 angajaţi şi 11 pacienţi, depistați pozitiv

Doi angajaţi şi 11 pacienţi ai Spitalului Orăşenesc din Băicoi din judeţul Prahova. sunt infectaţi cu SARS-CoV-2.

Autorităţile sanitare au identificat un focar de Covid-19 în unitatea sanitară. În judeţ, peste 27% din testele pentru depistarea infecţiei COVID-19 făcute în ultimele 24 de ore au fost pozitive.

„Astăzi, 17 ianuarie 2022, pe raza judeţului nostru, a fost înregistrat un nou focar activ de COVID-19, la Spitalul Orăşenesc Băicoi – Secţia Psihiatrie. Au fost identificaţi 11 pacienţi şi 2 salariaţi infectaţi cu virusul Covid-19, rămaşi în izolare, sub supravegherea medicului specialist”, transmite Prefectura judeţului Prahova.

Este al doilea focar identificat în doar două zile în judeţ, după ce cel de la Colegiul Naţional Militar din Breaza, unde nouă elevi au fost diagnosticaţi.

Rata de pozitivare a testelor făcute pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 este de aproape o treime, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova. Astfel, din totalul de 666 de teste realizate – dintre care 162 RT-PCR şi 504 teste rapide – 180 au ieşit pozitive.

Rata de incidenţă la nivelul judeţului este de 2,18 cazuri la 1000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...