Ford Europa va deveni pur electric din 2030

Ford Europa va deveni electric până în 2026, a anunțat compania, a cărei întreagă gamă de mașini de pasageri va fi electrică sau plug-in hibrid. Primul model electric european va fi produs în 2023, în fabrica de la Koln, care va recepționa investiții de circa un miliard de euro. Ford susține, într-un comunicat, ca până în 2030 toate mașinile produse în Europa vor fi exclusiv electrice.

Cel mai probabil, mașina electrică se va baza pe sistemul modular de acționare electrică (MEB) al Volkswagen.

Sursa: Ford

Ford, vrea să investească în jur de un miliard de dolari SUA – 828 milioane de euro la cursul de schimb actual – pentru ca fabrica din Köln să fie potrivită pentru producția de mașini electrice.

„Vom transforma fabrica noastră din Köln, casa operațiunilor noastre în Germania de 90 de ani, este una dintre cele mai semnificative realizări ale Ford de peste o generație”, a declarat Stuart Rowley, directorul executiv european al Ford. „Acesta subliniază angajamentul nostru față de Europa și un viitor modern, cu vehiculele electrice în centrul strategiei noastre de creștere.” Martin Hennig, președintele Comitetului general de întreprindere al Ford-Werke GmbH, adaugă: „Oferă angajaților noștri o perspectivă pe termen lung, încurajându-i să contribuie la modelarea acestui viitor electric”.

Gama comercială devine electrică sau hibrid până în 2024

Și gama comercială are obiective de a deveni full electric sau plug-in hibrid până în 2024, iar compania susține că două treimi din vânzările de mașini comerciale de până în 2030 vor fi electrice sau hibrid.

Până în prezent, Ford a construit Fiesta în Köln. Prin urmare, s-a speculat că vehiculul Ford bazat pe MEB ar putea fi și o mașină mică sau compactă. În curând se așteaptă alte detalii, de exemplu cu privire la capacitățile de producție, efectele asupra ocupării forței de muncă la locație și, bineînțeles, modelul planificat în sine.

În iunie 2020, Ford și Volkswagen au semnat contractele pentru alianța lor globală în domeniile electrificării, vehiculelor utilitare ușoare și conducerii autonome, deschizând calea unui vehicul electric Ford bazat pe MEB. Planul este de a aduce pe piață mașina electrică cu baterie MEB în 2023. Compania americană se așteaptă să livreze peste 600.000 de unități ale modelului în câțiva ani, ceea ce înseamnă „a combina o cantitate generoasă de spațiu cu avantajele acționării electrice” .

Ford produce hibridul Puma la Craiova

Mai multe modele electrice de la Köln și celelalte fabrici europene Ford (cum ar fi Saarlouis, Craiova în România și uzine în Spania) ar putea fi în curând necesare. Ford produce deja la Craiova hibridul Ford Puma, bine primit în Europa. Acest lucru se datorează faptului că producătorul auto a anunțat, de asemenea, că gama sa de autoturisme din Europa va fi complet transformată în electrice și plug-in hibrid până la jumătatea anului 2026. Din 2030, toate noile autoturisme Ford din Europa vor fi pur electrice.

Până acum, Ford construiește SUV-ul electric Mustang Mach-E în Mexic și își extinde fabrica din Michigan pentru a produce un F-150 electric din 2022, în timp ce Missouri va construi E-Transit de la sfârșitul anului 2021 (pentru Europa, E-Transit va fi asamblat în Turcia). În plus, vor fi reamenajate două fabrici din Canada, unde, printre altele, vor fi construite SUV-uri electrice pentru brandul Lincoln începând cu 2024 – însă sub conducerea proprie a Ford, nu împreună cu Rivian, așa cum a fost anunțat de predecesorul CEO al Ford, Jim Farley. În plus, Ford a anunțat acum câteva zile că Mustang Mach-E va fi construit și în China pentru piața locală.

Ford anunțase la începutul lunii februarie că își va dubla investițiile în eMobility până în 2025 la cel puțin 29 miliarde de dolari SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...