Ford va construi autoutilitare Transit electrice și hibride în Turcia

Ford Motor Co va construi următoarea versiune a autoutilitarei Transit pentru piața europeană în Turcia în 2023 și va include variante complet electrice și hibride, împreună cu versiunea cu motor de ardere.

Autoutilitarele vor fi construite de un joint venture al producătorului auto american din Turcia. Compania va produce, de asemenea, un vehicul comercial de o tonă pentru Volkswagen AG, ca parte a unei alianțe între Ford și producătorul auto german.

Americanii sunt marca de top a vehiculelor comerciale din Europa cu o cotă de 15% și a condus piața camioanelor comerciale din Marea Britanie, cea mai mare din Europa, de 56 de ani.

Luna trecută, gigantul auto, prezent cu o fabrică și la Craiova, a declarat că gama sa de autoturisme din Europa va fi complet electrică până în 2030.

Creșterea e-commerce stimulează interesul pentru vehicule electrice comerciale

Livrările în creștere susținute de comerțul electronic, accelerat de pandemie stimulează, de asemenea, interesul pentru vehiculele electrice comerciale. Ford pariază că poate profita din vânzarea de autoutilitare electrice către companiile de livrare care trebuie să reducă emisiile de carbon.

Potrivit Ford, toată gama sa de vehicule comerciale va oferi versiuni hibride complet electrice sau plug-in până în 2024. În plus, americanii se așteaptă ca două treimi din vânzările sale de vehicule comerciale din Europa să fie complet electrice sau hibride plug-in până în 2030.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...