Foreign Policy: Cea mai dureroasă ironie din Afganistan

Printre numeroasele ironii amare ale prăbușirii guvernului susținut de SUA în Afganistan, puține sunt atât de dureroase precum perspectiva unei reapariții a grupării al-Qaeda.

De această părere este publicația Foreign Policy, care adaugă că și apariția altor grupări teroriste constituie un mare pericol în țara în care s-a vărsat atât de mult sânge. După 20 de ani de război, care a costat două trilioane de dolari, o revigorare a organizației care a declanșat totul este dificil de digerat, crede Foreign Policy.

O nouă generație de arme

În plus, chiar dacă devin inoperabile, echipamentele ajunse acum în mâinile talibanilor vor oferi informații despre modul în care SUA construiesc arme și le folosesc, iar câștigătorul final al celor două decenii de război din Afganistan va fi, probabil, China, după cum avertizează și Defense One. Armata chineză ar putea folosi această oportunitate pentru a produce – și a exporta către statele client – o nouă generație de arme și tactici adaptate vulnerabilităților SUA, subliniază Defense One.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...