Formula 1: Pilotul rus Nikita Mazepin, depistat pozitiv cu Covid-19 la Abu Dhabi

Publicat: 12 dec. 2021, 13:00, de Otilia Caloian, în SPORT , ? cititori
Formula 1: Pilotul rus Nikita Mazepin, depistat pozitiv cu Covid-19 la Abu Dhabi

Pilotul rus Nikita Mazepin (Haas) a fost testat pozitiv la Covid-19 şi nu va participa la ultimul Grand Prix al sezonului din Campionatul Mondial de Formula 1 de la Abu Dhabi, de azi, şi nu va fi înlocuit.

„Nikita este bine din punct de vedere fizic, fără simptome, dar se va izola şi se va conforma ditectivelor autorităţilor sanitare”, a precizat Haas într-un comunicat, citat de AFP.

„Procedurile instituite de Federaţia internaţională de automobilism (FIA) şi Formula 1 vor permite să nu existe niciun impact mai mare asupra Marelui Premiu”, a adăugat promotorul Formulei 1 într-un alt comunicat.

Mexicanul Sergio Perez, canadianul Lance Stroll, britanicul Lewis Hamilton şi finlandezul Kimi Raikkonen, precum şi alţi conducători de echipe, au fost testaţi pozitiv şi au ratat mai multe Grand Prix-uri de la debutul sezonului 2020, în plină pandemie.

Startul în MP de la Abu Dhabi este programat în această după-amiază (duminică), cursă în care se va decide titlul mondial la piloţi între Max Verstappen (Red Bull), care va pleca din pole position, şi Lewis Hamilton (Mercedes).

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele