Forțat de decizia instanței, PSD anunță excluderea primarului agresor sexual din Călinești

Social – democrații au anunțat excluderea din partid a primarului comunei argeşene Călineşti, Mihai Georgescu, reţinut într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

„Ca urmare a hotărârii de astăzi a Judecătoriei Topoloveni, PSD Argeș a decis excluderea din partid a lui Mihai Georgescu. PSD Argeș se delimitează și întotdeauna se va delimita de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administrației publice”, a transmis biroul de Presă al PSD Argeș

Conform unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcţionar public, profitând de situaţia de autoritate asupra victimei, precum şi în scopul angajării pe o altă funcţie, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflate în subordine. În ziua de 27 iunie, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie dispuse măsuri preventive”, arată IPJ Argeș.

Organizaţia PSD Argeş a anunţat, încă de săptămâna trecută, suspendarea primarului comunei Călineşti, Mihai Georgescu, din toate funcţiile politice, în aşteptarea unei „anchete în desfăşurare” care l-ar viza pe edil.

„Nu dorim să ne implicăm şi să discutăm despre viaţa privată a nimănui, însă întotdeauna ne vom delimita ferm de orice atitudine imorală, mai ales dacă aceasta se petrece în cadrul administraţiei publice”, preciza PSD Argeş.

Pe reţelele de socializare, dar şi în presa locală din Argeş, a apărut o înregistrare în care, aparent, Mihai Georgescu i-ar cere favoruri sexuale unei tinere, în schimbul angajării la cabinetul său.

Primarul neagă însă totul și chiar acuză o campanie de denigrare a sa.

„În urma materialelor calomnioase apărute în ultimele zile, nu am ce să comentez pe acest subiect, nu mă pretez la asemenea inepţii, mă dezic de la toate acuzaţiile, las organele competente să tragă concluziile reale. Personal, nu am hărţuit pe nimeni şi nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei, cu atât mai puţin unei angajate a primăriei”, a scris edilul săptămâna trecută, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole