Forţele armate japoneze caută un avion dispărut de pe radare

Forţele armate japoneze au anunţat luni lansarea misiunii de căutare a unui avion de vânătoare care a dispărut de pe radare la scurt timp după decolare, relatează France Presse.

Urmele aparatului, un F-15, s-au pierdut deasupra Mării Japoniei, la aproximativ 5 kilometri de baza aeriană Komatsu, în provincia centrală Ishikawa, de unde decolase, a indicat un purtător de cuvânt al Forţelor de autoapărare nipone.

Potrivit agenţiei de presă Kyodo, aparatul efectua un zbor de antrenament cu două persoane la bord când s-a pierdut contactul radar în jurul orei locale 17:30 (8:30 GMT).

Forţele armate au declarat că au găsit obiecte plutitoare în zona în care a dispărut avionul, a informat Kyodo, adăugând că una din gărzile de coastă primise un apel despre o „strălucire roşie” văzută în apropierea bazei Komatsu la scurt timp după pierderea contactului cu avionul de vânătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...