Fost judecător de la Tribunalul București reabilitat, după o pedeapsă ispășită de 4 ani

Un fost judecător de la Tribunalul București a fost reabilitat de către o instanță a Secției I penale de la Curtea de Apel București, după ce a ispășit o pedeapsă de 4 ani și șase luni în dosarul legat de omul de afaceri Dan Adamescu.

Ciprian Sorin Viziru, fost judecător la Secția VII Civilă a Tribunalului București, urmează să fie reabilitat, conform unei decizii luate în data de 11 septembrie a Curții de Apel București.

Acesta fusese trimis în judecată în iunie 2014 de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, împreună cu alți 3 colegi judecători de la aceeași secție: Mircea Moldovan, Ion Stanciu și Elena Rovența, într-un dosar legat de omul de afaceri Dan Adamescu, decedat între timp. Cei patru au fost acuzați de intervenții în cauze de insolvență.

În cazul judecătorului Ciprian Sorin Viziru, proba la dosar a constituit suma de 10.000 lei primită în data de 16 aprilie de la lichidatorul Borza Monica Angela pentru soluționarea favorabilă a unui dosar pe care îl avea repartizat. Obiectul acestuia constituia judecarea acțiunii în anulare acte transfer de proprietate, formulată de către o societate administrată de către Borza.

În 2016, Ciprian Sorin Viziru a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani și 6 luni închisoare.

Citeste si Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de reîncadrare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole