Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de reîncadrare

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu succes pentru toată lumea.

Așa de exemplu, au fost trei respingeri, printre care s-a aflat și mâna dreaptă a fostei șefe a DNA, Laura Kodruța Kovesi, în timp ce unii candidați au renunțat, sau pur și simplu nu s-au prezentat la examen.

CSM a respins la examenul de joi, 14 septembrie, trei magistrați pensionari: Dana Tițian, plecată la pensie în ianuarie 2022 din funcția de judecător la Curtea de Apel Alba Iulia, Raluca Oana Bontea – Judecătoria Craiova și Veronica Violeta Firan – Judecătoria Craiova, ultimele două pensionate în 2021.

Dana Tițian este fosta consilieră a Laurei Kodruța Kovesi, din perioada când aceasta se afla la șefia DNA. Creierul lui Kovesi sau șefa din umbră a DNA nu a avut succes și de data aceasta, nereușind să-i convingă pe Judecătorii de la CSM.

Lista foștilor magistrați care se vor întoarce în completele de judecată, după ce Președintele va semna decretele de reîncadrare în funcție:
 
Florin Vădeanu, judecător la Judecătoria Agnita
Cristina Monica Munteanu, judecător la Judecătoria Brașov
Elena Anca Pîrvulescu, judecător la Tribunalul Covasna
Lia Spătăcean, judecător la Judecătoria Brașov
Monica Anghel, judecător la Judecătoria Buzău
Mihaela Camelia Cristescu, judecător la Judecătoria Pogoanele
Iulia Mocanu, judecător la Tribunalul Buzău
Costache Roșca, judecător la Judecătoria Buzău
Alin Dorel Șerban, judecător la Judecătoria Gurahonț
Nicolae Comaromi, judecător la Judecătoria Timișoara

Emilian Florian Popescu, judecător la Judecătoria Arad
Ioan Popescu, judecător la Judecătoria Arad
Mircea Lazăr Todor, judecător la Judecătoria Făget.
 
Judecători pensionari care au renunțat la cererile de reîncadrare: Elena Boca, Marius Cornel, Irimie, Elena Maria Tartler, Daniela Elena Urs, Antonela Cătălina Brătuianu și Marieta Marin.
 
Fostul magistrat Nicolaie Tiberiu Aronescu nu s-a prezentat la interviu.

Secția pentru Judecători a CSM în față căreia judecătorii pensionari au susținut examenul va propune în termen de cel mult 30 de zile Președintelui României reîncadrarea în funcție a celor admiși.

Cuteste si Fost judecător de la Tribunalul București reabilitat, după o pedeapsă ispășită de 4 ani

32 COMENTARII

 1. CSM nu mai are autoritate, a pierdut încrederea pentru mulți, acționează ca un mic Dumnezeu ( deasupra oamenilor), adică face ce vrea, iar lăcomia, interesele personale și “dragostea pentru bani” primează – când sunt amenințati de tăierea salariilor ori pensiilor – enorme – se unesc în clan (inclusiv cel mai înalt for) și acționează pentru pastrarea privilegiilor. Așadar, justiție ineficientă făcută pe bani mulți și ai altora. Bani mulți – justiție proastă, fără bani – justiție divină. P.S. Domnilor judecători, nu ar trebui să luați bani pentru Învățăturile din Biblie, aplicate de voi după interese.

  • Discriminare! Pentru unii muma, pentru alții ciuma. Nedreptatea s-a ridicat la grad superlativ! Atâta timp cât exista exceptii, exista discriminare. Codul fiscal modificat de peste 100 de acte normative cuprinde numai exceptii și încalcă Constituția. Atât timp cât legiuitorul, adică Parlamentul, se lasă călcat în picioare de Guvern care da pe banda rulanta ordonanțe ilegale, nu se realizează nimic bun. Avem o caracatita instalata la nivel stat care prin tentaculele sale fura și distrug tot. Au distrus avuția națională, au distrus economia, agricultura, educația, sănătatea, armata, justiția etc. CSM nu mai este ceea ce ar fi corect sa fie!

 2. Judecătorii de la CSM trebuia sa respingă cererile de reîncărcarea a judecătorilor pensionari,iar președintele țării sa nu aprobe reîncărcarea acestor șmecheri ,ar fi normal ca sa plateasca pensiile celor reincadrati,dar guvernanții trebuie sa interzică cumulul de pensii cu salariile de la buget,daca vor sa faca ceva impotriva celor ce prin lipsa lor de logica au dus la balamu

 3. Din păcate Legea 303 actualizata în 2022 art.63 alin.(1) coroborat cu art. alin.(3) le permite reîncadrarea ,,foștilor judecători și procurori care si-au încetat activitatea….,,. Dacă nu ei atunci cine sa își ,,tragă,, legi bune. Noi?? Nu. Marea masa muncește pentru ei și ,,gasca,, lor.

 4. Vor lua salariu plus 15% din pensie. Majoritatea insa vor fi delegati pe la alte instante și asa vor mai incasa si diurna 2%/zi din salariul brut ceea ce înseamnă aproximativ 2.000 euro/luna la salariu. Oare de ce nu verifica nimeni situația delegaților și fondurile alocate pt diurne…

 5. Art.13 OUG 27/2006
  (1) Judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, care sunt detaşaţi sau delegaţi în altă localitate decât cea de domiciliu, beneficiază, pe toată durata delegării sau detaşării, de următoarele drepturi:

  a) diurnă în cuantum de 2% din indemnizaţia de încadrare brută lunară, dar nu mai puţin decât cuantumul prevăzut pentru personalul din unităţile bugetare;

  b) decontarea cheltuielilor de cazare la structuri turistice de categoria până la 3 stele inclusiv. În situaţia în care nu beneficiază de cazare în aceste condiţii, au dreptul la o sumă egală cu 0,5% din indemnizaţia de încadrare brută lunară pentru fiecare noapte, pe toată durata delegării sau detaşării în altă localitate;

  c) decontarea, în limita a 4 călătorii dus-întors, pe lună, a transportului aerian, naval, auto sau pe calea ferată clasa I, inclusiv vagon de dormit clasa I, ori, după caz, a 7,5 litri carburant la suta de kilometri, în situaţia în care deplasarea se face cu autoturismul. Decontarea transportului nu se acordă în cazul în care deplasarea se face cu autoturismul ce aparţine instituţiei.

  (2) De drepturile prevăzute la alin. (1) beneficiază şi cei care se deplasează în altă localitate pentru susţinerea examenului de capacitate.

  (3) Prevederile alin. (1) şi (2) se completează, după caz, cu reglementările aplicabile personalului din instituţiile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole