Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu succes pentru toată lumea.
Așa de exemplu, au fost trei respingeri, printre care s-a aflat și mâna dreaptă a fostei șefe a DNA, Laura Kodruța Kovesi, în timp ce unii candidați au renunțat, sau pur și simplu nu s-au prezentat la examen.
CSM a respins la examenul de joi, 14 septembrie, trei magistrați pensionari: Dana Tițian, plecată la pensie în ianuarie 2022 din funcția de judecător la Curtea de Apel Alba Iulia, Raluca Oana Bontea – Judecătoria Craiova și Veronica Violeta Firan – Judecătoria Craiova, ultimele două pensionate în 2021.
Dana Tițian este fosta consilieră a Laurei Kodruța Kovesi, din perioada când aceasta se afla la șefia DNA. Creierul lui Kovesi sau șefa din umbră a DNA nu a avut succes și de data aceasta, nereușind să-i convingă pe Judecătorii de la CSM.
Lista foștilor magistrați care se vor întoarce în completele de judecată, după ce Președintele va semna decretele de reîncadrare în funcție:
Florin Vădeanu, judecător la Judecătoria Agnita
Cristina Monica Munteanu, judecător la Judecătoria Brașov
Elena Anca Pîrvulescu, judecător la Tribunalul Covasna
Lia Spătăcean, judecător la Judecătoria Brașov
Monica Anghel, judecător la Judecătoria Buzău
Mihaela Camelia Cristescu, judecător la Judecătoria Pogoanele
Iulia Mocanu, judecător la Tribunalul Buzău
Costache Roșca, judecător la Judecătoria Buzău
Alin Dorel Șerban, judecător la Judecătoria Gurahonț
Nicolae Comaromi, judecător la Judecătoria Timișoara
Emilian Florian Popescu, judecător la Judecătoria Arad
Ioan Popescu, judecător la Judecătoria Arad
Mircea Lazăr Todor, judecător la Judecătoria Făget.
Judecători pensionari care au renunțat la cererile de reîncadrare: Elena Boca, Marius Cornel, Irimie, Elena Maria Tartler, Daniela Elena Urs, Antonela Cătălina Brătuianu și Marieta Marin.
Fostul magistrat Nicolaie Tiberiu Aronescu nu s-a prezentat la interviu.
Secția pentru Judecători a CSM în față căreia judecătorii pensionari au susținut examenul va propune în termen de cel mult 30 de zile Președintelui României reîncadrarea în funcție a celor admiși.
Cuteste si Fost judecător de la Tribunalul București reabilitat, după o pedeapsă ispășită de 4 ani
Ei beneficiază de pensie și salariu sau nu
Beneficiază de pensie și salariu sau nu
Mare afacere daca raman cu pensia și primesc și salariul,pot lua de la statul român legal sau ilegal doar judecători,ceilalți daca iau și este ilegal sânt băgați la pușcărie de judecători,cum o fi balanta in Romania.?
Asa se astupă gaura din buget!
Da. Logic ca primesc si pensie si salariu. Numai in Rrrrumânia se poate asa ceva, din pacate. Te pensionezi pentru ca nu mai poti si nu mai vrei sa muncesti, dupa care te intorci la aceeasi munca pentru ca ai descoperit ca vrei si poti sa muncesti. Romania lucrului bine facut….
Stire incompleta ,
Vor cumula pensia cu salariu?acesta trebuia sa fie titlul,deci vor goli bugetul cu cca juma demilion pe an fiecare
Vor cumula pensia și salariu și tunul din șpagă !
Și de pensie și de salariu .
cat a fist spaga pentru ” reincadrare”
Salariu și un sfert din pensie.
Fiti mai explicit si dati si prevederea legala
Fiti mai explicit si dati si baya legala
Niste puturoși care primesc salarii banane și pensii speciale
CSM nu mai are autoritate, a pierdut încrederea pentru mulți, acționează ca un mic Dumnezeu ( deasupra oamenilor), adică face ce vrea, iar lăcomia, interesele personale și “dragostea pentru bani” primează – când sunt amenințati de tăierea salariilor ori pensiilor – enorme – se unesc în clan (inclusiv cel mai înalt for) și acționează pentru pastrarea privilegiilor. Așadar, justiție ineficientă făcută pe bani mulți și ai altora. Bani mulți – justiție proastă, fără bani – justiție divină. P.S. Domnilor judecători, nu ar trebui să luați bani pentru Învățăturile din Biblie, aplicate de voi după interese.
Pentru ei se poate, pentru muritorii de rand NU, halal justiție,halal politicieni, o gașcă de jefuitori.
Un clan de mafioti care ne fura din munca tuturor
Ăștia au devenit mai rău ca mafia!Salarii grase, pensii speciale, soluții strâmbe, drepturi si sporuri pe are și le dau singuri prin procese câștigate împotriva Ministerului de justiție…
Discriminare! Pentru unii muma, pentru alții ciuma. Nedreptatea s-a ridicat la grad superlativ! Atâta timp cât exista exceptii, exista discriminare. Codul fiscal modificat de peste 100 de acte normative cuprinde numai exceptii și încalcă Constituția. Atât timp cât legiuitorul, adică Parlamentul, se lasă călcat în picioare de Guvern care da pe banda rulanta ordonanțe ilegale, nu se realizează nimic bun. Avem o caracatita instalata la nivel stat care prin tentaculele sale fura și distrug tot. Au distrus avuția națională, au distrus economia, agricultura, educația, sănătatea, armata, justiția etc. CSM nu mai este ceea ce ar fi corect sa fie!
Ai mare dreptate!Păcat ca nu facem nimic pentru a înlătură toate nenorocirile astea.
RUȘINE… sunt principalii vinovați de cum arată țara (ex: Dorneanu a lucrat 72 ore din 24 de are 3 pensii?!??)
RUȘINE… sunt principalii vinovați de cum arată țara (ex: Dorneanu a lucrat 72 ore din 24 de are 3 pensii?!??) Nu cred că o să prind vremuri mai bune 😰
Judecătorii de la CSM trebuia sa respingă cererile de reîncărcarea a judecătorilor pensionari,iar președintele țării sa nu aprobe reîncărcarea acestor șmecheri ,ar fi normal ca sa plateasca pensiile celor reincadrati,dar guvernanții trebuie sa interzică cumulul de pensii cu salariile de la buget,daca vor sa faca ceva impotriva celor ce prin lipsa lor de logica au dus la balamu
Asa de buni au fost ca nu au reușit sa mai între în magistratura sau nu au fost acceptați din alte motive.
Pai dacă profesia asta este atât de stresanta si împovărătoare încât necesita „n” sporuri de ce n-au rămas,liniștiți și senini în pensie ca sa-si revină?!
Pentru ei se poate, pentru muritorii de rand NU, halal justiție,halal politicieni, o gașcă de jefuitori.
Din cauza justiției a ajuns țara atat de rău, dar totusi cel de sis nu doarme si au apărut unele atenționări…
Cumulează pensia cu salariul ?
Dacă da, masira e f.proasta.
Din păcate Legea 303 actualizata în 2022 art.63 alin.(1) coroborat cu art. alin.(3) le permite reîncadrarea ,,foștilor judecători și procurori care si-au încetat activitatea….,,. Dacă nu ei atunci cine sa își ,,tragă,, legi bune. Noi?? Nu. Marea masa muncește pentru ei și ,,gasca,, lor.
Angajații înapoi pe funcții căci mai au de scăpat de închisoare pe unii politicieni și niște clanuri mafiote
Vor lua salariu plus 15% din pensie. Majoritatea insa vor fi delegati pe la alte instante și asa vor mai incasa si diurna 2%/zi din salariul brut ceea ce înseamnă aproximativ 2.000 euro/luna la salariu. Oare de ce nu verifica nimeni situația delegaților și fondurile alocate pt diurne…
Art.13 OUG 27/2006
(1) Judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora şi magistraţii-asistenţi, care sunt detaşaţi sau delegaţi în altă localitate decât cea de domiciliu, beneficiază, pe toată durata delegării sau detaşării, de următoarele drepturi:
a) diurnă în cuantum de 2% din indemnizaţia de încadrare brută lunară, dar nu mai puţin decât cuantumul prevăzut pentru personalul din unităţile bugetare;
b) decontarea cheltuielilor de cazare la structuri turistice de categoria până la 3 stele inclusiv. În situaţia în care nu beneficiază de cazare în aceste condiţii, au dreptul la o sumă egală cu 0,5% din indemnizaţia de încadrare brută lunară pentru fiecare noapte, pe toată durata delegării sau detaşării în altă localitate;
c) decontarea, în limita a 4 călătorii dus-întors, pe lună, a transportului aerian, naval, auto sau pe calea ferată clasa I, inclusiv vagon de dormit clasa I, ori, după caz, a 7,5 litri carburant la suta de kilometri, în situaţia în care deplasarea se face cu autoturismul. Decontarea transportului nu se acordă în cazul în care deplasarea se face cu autoturismul ce aparţine instituţiei.
(2) De drepturile prevăzute la alin. (1) beneficiază şi cei care se deplasează în altă localitate pentru susţinerea examenului de capacitate.
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) se completează, după caz, cu reglementările aplicabile personalului din instituţiile publice.
Nu se cumulează pensia cu salariul. Nu mai vorbiți prostii!!!