Fost ministru ia atitudine: Societăţile care derulează activităţi periculoase trebuie obligate să aibă poliţe de asigurare în caz de accidente

Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor, a declarat în emisiunea săptămânală “Puterea Cuvântului”, realizată de cotidianul Puterea, că explozia de la Crevedia a scos la iveală „o abordare mafiotă a modului în care se derulează anumite activităţi economice din România”.

Fostul ministru al Finanţelor consideră că orice operator economic care derulează activităţi periculoase, de genul distribuţiei de carburanţi, ar trebui să nu fie autorizat să funcţioneze dacă nu face dovada existenţei unei poliţe de asigurare privată, care să fie utilizată pentru eventuale despăgubiri în cazul producerii unor accidente.

„Statul român nu poate să scape aşa ceva! Distribuţia de carburanţi este o activitatea cu risc mare, care în cazul unui accident poate lua vieţi, poate distruge imobile sau bunuri. În cazul unui dezastru, operatorul economic care nu a respectat rigorile impuse de lege trebuie să plătească, nu statul român. Autorităţile trebuie să regleze urgent această chestiune în cazul operatorilor economici care derulează activităţi considerate periculoase, gen depozitarea sau transportul de carburanţi”, a declarat Eugen Teodorovici.
Acesta a mai explicat că doar în cazul obligării operatorilor economici care derulează activităţi periculoase să încheie o asigurare privată lucrurile vor intra pe un făgaş normal, deoarece companiile de asigurare vor verifica la sânge înainte şi ulterior încheierii contractelor de asigurare dacă o societate comercială respectă cu stricteţe legislaţia în domeniu.

“Dacă un operator economic nu va respecta legislaţia în domeniu, nu va putea încheia o asigurare. Neavând asigurare, nu va putea obţine autorizaţia de funcţionare”, a subliniat fostul ministru al Finanţelor. Acesta susţine că măsura este una normală, atâta vreme cât toate persoanele fizice care deţin imobile sau autovehicule sunt obligate să încheie poliţe de asigurare obligatorii.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole