Fost muncitor necalificat, cu facultatea terminată la 52 de ani și fără experiență, noul șef al Loteriei Române este acuzat că ar avea legături cu MAFIA RUSĂ!

Surse politice au declarat pentru Puterea.ro că Bogdan Pătru, cel care a fost numit director general al Companiei Naționale Loteria Română, din pixul ministului Economiei Florin Spătaru, ar fi susținut de mafia rusă. Mai exact, numirea acestuia în funcție a fost ”regizată” de Amiran Dzanashvili, omul de afaceri despre care umblă vorba că ar spăla bani prin intermediul cazinourilor pentru mafia rusă.

Pătru a fost, până acum un an, președintele Consiliului de Administrație al Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București din subordinea PMB. Potrivit CV-ului său, el a fost muncitor necalificat la începutul carierei și a temrinat o facultate economică la 52 de ani.

Loteria Națională, una dintre cele mai profitabile companii ale statului român, este în subordinea Ministerului Economiei, acum condus de pesedistul Florin Spătaru. Directorul general este numit de CA-ul companiei, la propunerea acționarului majoritar – ME.

CA-ul Loteriei este format din mai mulți membri cu mandat interimat, astfel: Daniela Nicolescu, din partea PNL, Elena Petrașcu și Cristina Arghir, numite la propunerea PSD, Ioana Maria Tîra, care lucrează ca economist în LN din 2009 și a trecut și ea prin CA-ul unor companii municipale, și Monica Ion, fostă șefă de cabinet al premierului PSD Sorin Grindeanu, care este în prezent ministru al Transporturilor.

”Omul mafiei ruse”

Surse politice au declarat pentru Puterea.ro încă de la începutul acestei săptămâni că asupra lui Bogdan Pătru planează mai multe suspiciuni referitoare la activitățile sale trecute. Mai mult, plasarea sa în funcția de director general al Loteriei ar fi fost sprijinită consistent de omul de afaceri Amiran Dzanashvili, georgianul despre care se spune că ar spăla bani prin intermediul cazinourilor pentru mafia rusă. În această numire ar fi fost implicat și vicepreședintele PMP, Sebastian Moise, el fiind omul de legătură dintre Amiran şi consilierul de la Ministerul Economiei care ar fi încasat deja cei 1.000.000 de euro pentru a asigura numirea în funcţie a lui Bogdan Pătru. Bineînţeles, aceste suspiciuni şi bănuieli urmând a fi investigate atent de DIICOT. ”Este scandaloasă această numire, mai cu seamă pentru că în această afacere este implicat și un om de afaceri despre care se vorbește că ar fi omul rușilor. Este foarte dubios, cum tocmai în acest climat regional tensionat, ministrul Economiei face un asemenea cadou, unui om îndoielnic”, a declarat în exclusivitate pentru Puterea.ro una dintre sursele noastre politice.

Grevă la Loteria Română

Sindicatul Loteriei Române anunţă grevă generală, fiind revoltaţi de numirea lui Bogdan Pătru ca director general al companiei, pe care îl consideră „un personaj pe cât de dubios, pe atât de controversat”. Oamenii spun că nu vor să lucreze pentru omul „mafiei ruseşti” şi cer ministrului Economiei, Florin Spătaru, demiterea întregului Consiliu de Administraţie al Loteriei. Astfeș. 80% dintre salariaţii companiei, şi-au exprimat îşi exprimă “totala nemulţumire” faţă de numirea lui Bogdan Pătru ca director general al Loteriei, o decizie a Consiliului de Administraţie pe care o consideră „total nepotrivită”. Este vorba despre o scrisoare transmisă ministrului Economiei, Florin Spătaru.

„Sindicatul Naţional «Loteria Română» (…), vă transmitem totala noastră nemulţumire, în legătură cu atitudinea total nepotrivită pe care considerăm că au avut-o membrii Consiliului de Administraţie al CNLR-SA în momentul în care au numit la conducerea companiei ca Director General un personaj pe cât de dubios, pe atât de controversat în persoana d-lui Bogdan Laurenţiu Doru Pătru, aşa cum reiese din fluxul informaţional de presă.

Astfel, modul total neprofesionist prin care a acţionat Consiliul de Administraţie a adus grave prejudicii de imagine, de credibilitate şi nu în ultimul rând de încredere în rândul marii majorităţi a populaţiei, reacţia neaşteptat de rapidă şi de virulentă a mass-mediei fiind un mare semnal de alarmă ce trebuie tratat cu toată seriozitatea şi obiectivitatea necesară.

Suntem total nemulţumiţi de modul în care îşi fac datoria membrii Consiliului de Administraţie care tratează cu multă indiferenţă şi cu o atitudine total dispreţuitoare complexele şi delicatele probleme aferente activităţii de zi cu zi a companiei noastre în condiţiile în care aceasta e printre companiile generatoare de profit, care îşi realizează indicatorii de performanţă şi care contribuie substanţial la bugetul de stat”, se arată în scrisoarea pe care sindicaliştii au adresat-o ministrului Economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...