Fost vice-premier PSD, atac la Cîțu: „Nu-i mai tolerăm ieșirile pline de egoism adolescentin, doar bagă bățul prin gard”

Publicat: 20 iun. 2022, 14:02, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Fost vice-premier PSD, atac la Cîțu: „Nu-i mai tolerăm ieșirile pline de egoism adolescentin, doar bagă bățul prin gard”

Un fost vice-premier și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene le cere liberalilor să-l tempereze pe „electronul liber” Cîțu, pentru că nu îi mai tolerează „ieșirile deloc principiale și pline de egoism adolescentin”.

Declarațiile îi aparțin lui Daniel Suciu, în prezent deputat, și vin în contextul în care președintele Senatului, Florin Cîțu, a criticat intenția social – democraților de a modifica actualul Cod Fiscal.

„Dragi colegi liberali, mulți de bună credință… nu vreți să discutați cu un domn, electron liber, care de atâtea luni doar bagă bățul prin gard, mereu ofuscat, mereu nemulțumit, mereu atoateștiutor? Din moment ce chiar voi i-ați curmat visele de mărire, convinși că drumul alături de el este înfundat și l-ați schimbat din președinte, sper că nu ne cereți nouă să îi mai tolerăm ieșirile deloc principiale și pline de egoism adolescentin. Să ne aducem aminte de miliardele date pe vaccinuri pentru 3 Românii, de 200 miliarde împrumutate, de liberalizarea prețului la energie și atât de multe altele?”, a transmis Suciu.

Reacția a acestuia vine la postarea făcută duminică, de Florin Cîțu. Acesta arăta că, în doi ani de zile de guvernare liberală, nu s-a vorbit de creșterea taxelor. Din contra, au fost eliminat suprataxe și supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019.

„PSD este la guvernare de 6 luni și întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu știe ce taxe noi mai doresc psd-iștii să introducă. Au introdus deja excepțîi care costă bugetul miliarde de lei.  Iar piața îi penalizează dur. Deja în 2022 DOAR pe dobânzi s-au dus mai mult de 10 miliarde lei. Să ne spună PSD ce se putea face cu acești bani în loc să crească profiturile băncilor.

Și trebuie să clarificăm un lucru. PNL a spus că nu introduce taxe noi și nu crește taxe. Nu este vorba doar de anul acesta. Este vorba de guvernarea PNL. Noi, liberalii, am arătat că putem să aducem venituri la buget și când eliminăm și reducem taxe.

Șmecheria cu nu introducem taxe anul acesta dar modificăm codul fiscal ca să introducem taxe peste 6 luni, nu ține. Programul de guvernare pe care PNL îl susține și pe care noi liberalii l-am votat nu are nimic in el despre taxe noi”, a transmis Cîțu.

Conform acestuia, liberalii susțin reformele iar acestea sunt acum în PNRR, direct legate de investiții.