Fostul ambasador Luca Niculescu, numit secretar de stat pentru procesul de aderare a României la OCDE

Fostul ambasador al României la Paris, Luca Niculescu, a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe pentru procesul de aderare la OCDE, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă.

„Începând cu data de 1 septembrie 2022, domnul Luca-Alexandru Niculescu se numeşte în funcţia de secretar de stat pentru procesul de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică în cadrul Ministerului Afacerilor Externe”, se arată în decizia publicată vineri în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 11 iulie, decretul privind rechemarea lui Luca Niculescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Franceză, în Principatul Andorra şi în Principatul Monaco.

Luca Niculescu afirma atunci că a fost o mare onoare pentru el să reprezinte timp de peste şase ani România în Franţa, Monaco şi Andorra şi anunţa o altă etapă în cariera sa, „tot pentru România”.

„A fost o mare onoare să reprezint România în Franţa timp de peste şase ani. În toată această perioadă, am lucrat zilnic pentru ca relaţia atât de specială dintre Bucureşti şi Paris să fie şi mai strânsă, ca legăturile dintre noi să fie şi mai puternice, în toate domeniile. Pentru că, fie că vorbim despre politică, economie, cultură, apărare, societate civilă, parteneriate între localităţi – nu există un singur sector în care relaţiile noastre să nu fie de o mare intensitate. Când vine vorba despre Franţa, ‘românii au memoria inimii’, după cum spunea Titulescu. A fost, de asemenea, un privilegiu să reprezint România în Principatul Monaco şi Principatul Andorra. Iar, dincolo de chestiunile bilaterale, am avut marea şansă să promovez alte dosare pasionante – cum ar fi aderarea la OCDE, unde procesul a început cu succes. Sau relaţia tot mai puternică cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei”, scria Luca Niculescu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Ion Simu Alexandru si Bogdan Mindrescu

Alertă la Ministerul Transporturilor. „Săgeata” lui Mîndrescu se spovedește la DNA....

Începerea urmăririi penale de către DNA față de cei doi directori de la CFR SA - Ion Alexandru Simu și Petru Ceșa, a băgat...