Fostul deputat PSD Nicolae Bacalbașa a obținut 0,58 % la alegerile pentru șefia CJ Galați

Publicat: 13 iun. 2024, 08:11, de Sorin Costea, în ALEGERI , ? cititori
Fostul deputat PSD Nicolae Bacalbașa a obținut 0,58 % la alegerile pentru șefia CJ Galați
Fostul deputat PSD Nicolae Bacalbașa a obținut 0,58 % la alegerile pentru șefia CJ Galați

Fostul deputat PSD Nicolae Bacalbașa, care a devenit celebru prin declarațiile sale la „știrile de la ora 5” și datorită acestei notorietăți a avut și o carieră politică de succes, devenind deputat, își încheie cariera în anonimat, după ce a obținut la alegerile pentru șefia CJ Galați numai 0,58%.

În urmă cu câțiva ani, medicul Nicolae Bacalbașa era celebru, prin limbajul „colorat” pe care îl folosea în declarațiile sale de la „știrile de la ora 5”. În 2012, această notorietate i-a convins pe liderul PSD Galați, Dan Nica și pe liderul PNL Galați, Victor Paul Dobre, să îl susțină pe Bacalbașa pentru mandatul de președinte al Consiliului Județean (CJ) Galați, mandat pe care l-a și obținut pe lista USL, ca membru PSD.

În 2016, Bacalbașa a devenit deputat PSD de Galați și și-a continuat limbajul „colorat” de la tribuna Camerei Deputaților, generând mai multe scandaluri

În mai 2017, Bacalbașa a spus despre o colegă parlamentar, căreia nu i-a rostit numele, că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmația sa fiind urmată de gesturi obscene.

În urma scandalului iscat, Comitetul Executiv Naţional al PSD a hotărât suspendarea din partid a lui Nicolae Bacalbașa pentru o perioadă de 6 luni, suspendarea fiind motivată „pentru gesturi obscene și vocabular suburban”.

După acel episod, Bacalbașa a fost eliminat treptat din PSD Galați și în 2020 nu a mai fost pe lista pentru Camera Deputaților, deși a încercat să își mențină notorietatea prin intervențiile sale la talkshowuri.

După 4 ani în care a stat departe de viața politică, în acest an Nicolae Bacalbașa a revenit în actualitate prin candidatura sa la funcția de președinte al CJ Galați, pe care a mai deținut-o din 2012 până în 2016.

Pentru că nu mai avea loc pe lista PSD, a ales o alternativă de avarie. A demisionat din PSD și s-a înscris în Partidul Conservator Democrat, partid înființat de Eugen Durbacă, fost primar al Galațiului, fost președinte al CJ Galați, fost senator, fost deputat.

Nicolae Bacalbașa, care pe 29 martie a împlinit 80 de ani, a candidat pentru mandatul de președinte al CJ Galați, iar Eugen Durbacă, în vârstă de 79 de ani, a candidat pentru mandatul de primar al Galațiului.

Bacalbașa, care la alegerile din 2012, a fost „locomotiva” USL Galați și devenea președinte al CJ Galați, a reușit ca la alegerile locale de pe 9 iunie să se plaseze abia pe locul 8, cu un procent de 0,58%.

Eugen Durbacă a obținut cu trei zecimi mai mult. El a obținut un procent de 0,88%, dar a fost pe locul 9 în clasamentul candidaților la Primăria Galați.