Fostul judecător CCR Toni Greblă, numit administrator la Compania de Drumuri

Fostul judecător al Curții Constituționale a României (CCR) Toni Greblă a fost numit administrator al Companiei de Drumuri. Numirea a fost făcută la decizia ministrului de resort Sorin Grindeanu.

Numirile în AGA și CA-uri la companiile din subordinea ministerului se fac exclusiv cu acordul ministrului.

Conform Economedia, Mandatul în Consiliul de Administrație al Companiei de Drumuri este unul dintre cele mai bine plătite din minister, cu 13.215 lei/brut. Potrivit sursei citate, Toni Greblă a obținut un mandat de 4 luni cu posibilitatea prelungirii până la 6 luni.

Senator PSD în perioada 2012-2013, judecător CCR între 2013 și 2015 și Secretar General al Guvernului Dăncilă (2018-2019), Greblă va lua decizii privind marile proiecte de infrastructură rutieră, fiind unul dintre cei șapte administratori CNAIR.

DNA l-a acuzat pe Greblă că, în perioada 2010 – 2015, aflat în exercitarea funcţiilor de senator (2010 – 2013) şi judecător la Curtea Constituţională (2013 – 2015), a pretins şi primit de la omul de afaceri Ion Bîrcină, cu titlu de foloase necuvenite, folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru un autoturism marca BMW Seria 5, în echivalent de 56.070 de euro, dar în 2019 Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat definitiv.

Ultima funcție publică a pesedistului Greblă a fost cea de Președinte a Consiliului Legislativ, secția de Drept Privat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...