Fostul polițist Adrian Savu revine în conducerea Ministerului Agriculturii

Publicat: 19 mart. 2023, 08:25, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Fostul polițist Adrian Savu revine în conducerea Ministerului Agriculturii

Fostul ofițer de poliție Adrian Savu revine în conducerea Ministerului Agriculturii, după ce a primit o nouă numire, temporară, în aceeași funcție ca și în urmă cu un an.

Conform unei decizii a premierului Nicolae Ciucă, „începând cu data de 17 martie 2023, domnul Adrian Savu, director general adjunct — Direcția generală buget, finanțe și fonduri europene, exercită cu caracter temporar funcția publică temporar vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pe durata suspendării raportului de serviciu al titularului funcției publice, dar nu mai mult de 6 luni”.

Adrian Savu a fost propus pentru aceeași funcție și la începutul anului trecut de către ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, fost polițist la „Doi și-un sfert”.

„Directorul general adjunct la Direcția generală buget, finanțe și fonduri europene, Adrian Savu, va exercita temporar funcția de secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru o perioadă de 6 luni”, se menționa în propunerea Ministerului Agriculturii la data de 3 ianuarie 2022, înregistrată la Cabinetul premierului, pentru numirea lui Adrian Savu.

Se ajunsese atunci ca în fruntea Agriculturii să fie trei reprezentanți ai Ministerului de Interne: Adrian Chesnoiu – ministru, șeful său de cabinet Ștefan Eugen Prună – fost polițist și rector la Academia de Poliție A.I. Cuza, iar Adrian Savu – secretar general.