Ministerul Agriculturii a trecut sub controlul… Ministerului de Interne

Premierul Nicolae Ciucă a făcut ieri două mutări extrem de surprinzătoare la vârful Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) care va genera o mulțime de controverse.

Încă un polițist în conducerea Ministerului Agriculturii

Secretarul general al MADR, Liviu Gabriel Bulgaru, garantat și susținut de baronul PNL de Suceava, Gheorghe Flutur, a fost schimbat. În locul acestuia a fost numit, Adrian Savu, care de la începutul acestui an, mai exact din 14 ianuarie 2022, ocupa funcția de secretar general adjunct în acest minister.

De fapt, Adrian Savu a fost propus pe funcția de secretar general adjunct de către ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, fost politișt la ”Doi și-un sfert” dar susținut și promovat de baronul PSD de Olt, Paul Stănescu.

”Directorul general adjunct la Direcția generală buget, finanțe și fonduri europene, Adrian Savu, va exercita temporar funcția de secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru o perioadă de 6 luni”, se menționa în propunerea Ministerului Agriculturii la data de 3 ianuarie 2022, înregistrată la Cabinetul premierului, pentru numirea lui Adrian Savu.

Practic, la începutul acestui an, se preciza că acesta a fost directorul general adjunct la Direcția generală buget, finanțe și fonduri europene. Numai că în declarația de avere postată pe site-ul ministerului și completată la data 14.02.2022, Adrian Savu menționează că a fost polițist în 2021 fiind remunerat lunar cu suma de 10.210 lei.

Așadar, conducerea Ministerului Agriculturii a trecut sub controlul Ministerului de Interne: Adrian Chesnoiu – ministru, șeful său de cabinet Ștefan Eugen Prună – fost polițist și rector la Academia de Poliție A.I. Cuza, iar Adrian Savu – secretar general. Adică, cei trei foști polițiști – Chesnoiu, Prună și Savu, fac acum toate cărțile în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole