Fostul prim adjunct al directorului SRI, audiat de procurorii Secției Speciale

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI), este audiat de procurorii Secției pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Coldea a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii înainte de a intra în sediul Secției Speciale.

Tot marți a fost citat și fostul șef al SRI Prahova Sabin Iancu, conform realitatea.net.

Coldea, acuzat de procurorul „Portocală” că s-ar fi implicat în ancheta care-l viza pe Sebastian Ghiță

Conform Agerpres, fostul procuror Mircea Negulescu spunea recent că Florian Coldea s-ar fi implicat în ancheta care îl viza pe fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Negulescu a afirmat chiar că fostul șef al SRI Prahova Sabin Iancu ar fi avut rolul să-l urmărească și să-i transmită lui Florian Coldea toate evoluțiile în dosarul lui Sebastian Ghiță.

Fostul procuror Negulescu, zis Portocală, este cercetat penal de Secția Specială pentru că ar fi falsificat probe şi a constrâns şi corupt mai multe persoane să facă denunţuri şi declaraţii mincinoase în două cauze instrumentate pe vremea când era procuror la DNA Ploieşti.

Fostul procuror Mircea Negulescu a fost trimis în judecată, în luna iunie a anului 2020, de procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din Justiție pentru cercetare abuzivă, influențarea declarațiilor martorilor (patru infracțiuni) și participație improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată. Negulescu a fost arestat preventiv iar acum se află în libertate, fiind cercetat sub control judiciar.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole