Fostul şef al Serviciului Permise şi Îmatriculări Maramureş şi un consilier judeţean, trimişi în judecată de DNA

Fostul şef al Serviciului Permise şi Îmatriculări Maramureş şi un consilier judeţean au fost trimişi în judecată de DNA pentru cumpărare de influenţă.

În dosar sunt vizați fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Maramureş, Viorel-Andrei Donciu, şi consilierul judeţean Adrian-Nicolae Filip.

Donciu urma să îl sprijine pe Filip în vederea înmatriculării unor vehicule sau prin programarea unor candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, în schimbul prelungirii mandatului la instituţia pe care o conducea.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, „procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată în stare de arest preventiv, pe Viorel-Andrei Donciu, inspector principal de poliţie, la data faptelor şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Maramureş (S.P.C.R.P.C.I.V. Maramureş) pentru comiterea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, acces ilegal la un sistem informatic, luare de mită în formă continuată (9 acte materiale) şi delapidare în formă continuată (32 acte materiale)”.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Adrian-Nicolae Filip, la data faptelor consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi Vasile-Ionuţ Belea, la data faptelor comisar şef de poliţie, şeful Biroului I Drumuri Naţionale şi Europene pentru dare de mită.

“La data de 04 februarie 2021, inculpatul Donciu Viorel-Andrei, în calitate de şef al S.P.C.R.P.C.I.V. Maramureş, ar fi cumpărat influenţa inculpatului Filip Adrian-Nicolae, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât inculpatul Donciu Viorel-Andrei să fie desemnat în continuare în aceeaşi funcţie. Numirea în calitate de şef al S.P.C.R.P.C.I.V. Maramureş expira în data de 15 februarie 2021”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii au menţionat că în schimbul menţinerii sale în funcţie, Viorel-Andrei Donciu l-ar fi sprijinit pe Adrian-Nicolae Filip

“La data de 01 februarie 2021, la instigarea inculpatului Filip Adrian-Nicolae, inculpatul Donciu Viorel-Andrei ar fi accesat fără drept baza de date pentru Evidenţa Persoanelor a Ministerului Afacerilor Interne, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei societăţi comerciale.

În data de 10 februarie 2021, inculpatul Donciu Viorel-Andrei, în calitate de şef al S.P.C.R.P.C.I.V. Maramureş, ar fi primit suma de 100 de euro de la inculpatul Belea Vasile-Ionuţ pentru a înmatricula o remorcă”, a mai precizat sursa citată.

DNA a mai menţionat că Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş s-a constituit parte civilă în cauză.

Totodată, a fost instituit sechestrul asigurator asupra sumei de 1.875 euro găsită cu ocazia percheziţiei făcute la locuinţa lui Viorel Andrei Donciu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole