Fostul șef Transelectrica a fost condamnat cu suspendare pentru că și-a falsificat diploma de inginer

Curtea de Apel București l-a condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pe Marius Carașol. fostul șef al Transelectrica, pentru faptul că şi-a falsificat diploma de inginer astfel încât să ocupe funcţia de conducere în cadrul companiei.

Impus ca șef al Transelectrica, după unele zvonuri, de baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, Marius Carașol este acuzat de înșelăciune și uz de fals.

Sentinţa dată în februarie 2020 de Judecătoria Sectorului 1 a fost menținută de Curtea de Apel București.

Acum fostul șef Transelectrica este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune. Marius Carașol va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Comunei Clinceni sau la Postul de poliţie Clinceni, pe o perioadă de 120 de zile.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Carașol, în decembrie 2019, în dosarul în care era cercetat pentru uz de fals şi înşelăciune pentru că și-ar fi falsificat diploma de inginer depusă la cererea de angajare la companiile General Electro Proexim şi Transelectrica.

Puterea.ro a semnalat în premieră că Marius Carasol și-a trecut în CV faptul că are diplomă de inginer diplomat după ce ar fi absolvit în anul 2005 Universitatea Politehnica București. Carasol ar fi urmat cursurile la Politehnică, dar a repetat doi ani de facultate și nu a mai absolvit. Ulterior, s-a dovedit că diploma era falsă.

Marius Caraşol a fost revocat în luna septembrie 2019 din funcţiile de preşedinte al Transelectrica şi poziţia de membru al directoratului companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...