FOTBAL Rusia, exclusă de la Campionatul Mondial 2022, şi-a retras apelul împotriva FIFA

Publicat: 06 apr. 2022, 11:30, de Otilia Caloian, în SPORT , ? cititori
FOTBAL Rusia, exclusă de la Campionatul Mondial 2022, şi-a retras apelul împotriva FIFA
Sursa foto: Pixabay.com

Federaţia rusă de fotbal şi-a retras apelul împotriva deciziei FIFA de a suspenda selecţionata sa din competiţiile internaţionale, acceptând astfel excluderea sa de la Cupa Mondială 2022, a anunţat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, citat de AFP.

„Procedura va fi închisă în scurt timp”, precizează TAS într-un comunicat, după ce fotbalul rus a suferit un prim eşec pe 18 martie, când justiţia sportivă a refuzat să suspende sancţiunile FIFA în aşteptarea unei decizii pe fond.

„Sbornaia”, sfertfinalistă la Cupa Mondială 2018, desfăşurată în Rusia, nu a putut participa la play-off-ul desfăşurat la finele lunii martie, pentru calificarea la turneul final din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie), lăsând cale liberă Poloniei să obţină biletul pentru CM 2022.

Naționala de fotbal feminim a Rusiei speră să joace la Campionatul Mondial 2022

Federaţia rusă de fotbal, pe de altă parte, îşi menţine procedura împotriva UEFA, care a interzis cluburile şi selecţionatele ruse în competiţiile europene, în timp ce naţionala sa feminină speră în continuare să participe la EURO 2022 în această vară, în Anglia (6-31 iulie).

„Deocamdată nu a fost stabilit un calendar procedural”, avertizează însă TAS.

Tribunalul sportiv a înregistrat, de altfel, o cascadă de noi proceduri împotriva sancţiunilor luate de autorităţile sportive după invadarea Ucrainei de către armata rusă.

Federaţiile ruse de patinaj, biatlon, canotaj, gimnastică şi rugby contestă astfel excluderea sportivilor lor din competiţiile internaţionale, precizează TAS.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele