FOTO Institutul „Elie Wiesel REACȚIONEAZĂ: Genocidul să fie un subiect minor care să poată fi expediat într-o singură lecție?!

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” condamnă faptul că partidul AUR a catalogat Holocaustul din România drept o „simplă lecție” sau o „temă minoră” în sistemul educațional.

”Genocidul, distrugerea unei comunități pe criterii etnice să fie oare un subiect minor ce poate fi expediat în cadrul unei lecții în sistemul educațional?”, se arată în comunicatul Instituluui.

Acesta amintește că gestul simbolic de asumare a responsabilității guvernului Ion Antonescu pentru exterminarea a peste 300 mii de evrei și 11 mii de romi, de către președinția și guvernul României începând cu 2004 a reprezentat o contribuție importantă la aderarea României la NATO și UE.

”A nega Holocaustul, în spatele imunității parlamentare, nu face decât să întrețină ura antisemită, ale cărei consecințe politice au dus la Holocaust. A nega Holocaustul este o expresie clară de a nega democrația”, spune Institutul „Elie Wiesel”.

Liderii AUR susțin că, în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin „ridicarea la rangul de <<materii>> a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente”, precum Educația sexuală sau Istoria Holocaustului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...