FOTO Parlamentar sărac, parlamentar bogat. ”Extremele bunăstării” din Parlamentul României

A doua sesiune parlamentară a actualei legislaturi se apropie de final, dar declarațiile de avere ale aleșilor au rămas neschimbate față de forma în care au fost depuse la începutul acestui mandat, semn că aceștia nu s-au căpătuit în ultimul an. Astfel, avem politicieni care au în conturi sute de mii de Euro și numeroase proprietăți, dar și parlamentari care nu au declarat niciun venit și este o minune supraviețuirea lor.

Parlamentarii înstăriți

Fosta șefă a Senatului României, Anca Dragu, unul dintre cei mai bogați politicieni români, are în conturi circa 1,4 milioane de lei, plus alți 230.000 de Euro. În anul 2020, Dragu a avut venituri de peste 900.000 lei net, primind 674.850 lei de la EON România, plus alte sume din contracte de închiriere și predarea unor cursuri. În București deține 6 terenuri, 4 apartamente și o casă de locuit. De asemenea, mai are o casă în Costinești, la malul mării. De asemenea, soțul ei a avut venituri de aproximativ 170.000 lei net, în anul 2020.

Noua șefă a Comisiei Juridice de la Cameră, Laura Vicol, este un alt parlamentar milionar, reușind să ofere două împrumuturi uriașe: unul în valoare de 1,124 milioane de lei și altul de 150.000 de Euro. Tot din declarația de avere aflăm că are bijuterii și ceasuri în valoare de 777.000 de Euro, care reprezintă o adevărată bogăție. Laura Vicol stă foarte bine și la capitolul imobiliare, având un teren în Brașov, de 3.000mp, și unul în Ilfov, de peste 11.000mp. În schimb, deși a strâns o adevărată avere, Vicol a declarat un singur apartament în Constanța, cu o suprafață de 56mp. Într-un apartament atât de mic, nici nu-i ajunge spațiul să-și țină toate bijuteriile.

Nici Alexandru Rafila, senator PSD, nu se lasă mai prejos și a strâns o impresionantă avere. În anul 2020, doctorul Rafila a avut venituri de peste 400.000 de lei net, plus alți 11.000 de Euro din cercetare. Este unul dintre puținii parlamentari care declară și banii pe care i-a primit în urma împrumuturile achitate, reușind să primească 130.000 de lei de la PSD, banii oferiți în campania electorală pentru locul la Senat, și 10.000 de Euro de la o persoană fizică.

Senatorul PSD mai are în conturi 1 milion de lei, peste 275.000 de Euro și 15.600 de dolari. Acțiunile sale la Transgaz sunt estimate la 285.000 de lei, iar la Banca Transilvania are acțiuni în valoare de 140.000 de lei. Doctorul deține 2 terenuri în Otopeni, care împreună au o suprafață de 5800mp, în Crevedia are un teren agricol de 2,3 ha, la Râșnov are un teren de 1.040 mp și în Corbeanca a moștenit 1.420 mp. De asemenea, mai are 2 apartamente și o casă de locuit în Râșnov.

Parlamentarii ”săraci lipiți pământului”

Deputatul Călin Balabașciuc, din partea AUR, nu are niciun venit, nicio proprietate, niciun cont bancar, nicio datorie. Declarația lui de avere este goală. Acesta are doar 24 de ani și a declarat că a trăit din banii părinților.

Situație asemănătoare și în cazul deputatului Darius Pop, din același partid. Acesta a depus o declarație de avere goală, completând doar veniturile pe care le-a încasat din mandatul de deputatul. Fără indemnizația de parlamentar, Pop ar fi murit de foame. Acesta are 27 de ani și se pare că nu a lucrat nicio zi din viața lui, dar visează să-i ajute pe cetățeni.

Deputatul Ciprian Ciubuc, tot din partea AUR, declarase la început de 2021 doar veniturile din pariuri (1.500 de lei) și alocația copiilor (4.400 lei), plus alți 980 lei dintr-o chirie. Acesta a declarat în fața jurnaliștilor că a trăit din alocația copiilor. Între timp, în declarația din iunie 2021, mai apare și suma de 81.295 lei, din dividente. Ciubuc nu are nici conturi bancare, nici împrumuturi, nici investiții. Deține un teren agricol și 2 case în Chișinău. La capitolul bijuterii, deputatul AUR și-a declarat „inelul de căsătorie”, care e estimat la 1.200 lei.

Nici parlamentarii USRPLUS nu sunt departe de o astfel de situație, fiind mulți cu venituri foarte mici. Cum e cazul lui Filip Havârneanu care nu a lucrat nicăieri în 2020, în schimb are zeci de mii de Euro în conturi și sute de mii de lei investiți în diferite companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...