FOTO Zelenski vrea un nou acord cu România. Vrea protejarea limbii române în Ucraina!

Zelenski a declarat în interviul oferit, ieri, presei ruse, că își dorește să semneze un acord cu România pentru protejarea limbii române în statul vecin, în semn de respect față de minoritatea română.
Este pentru prima dată când Ucraina vine cu o asemenea abordare, în condițiile în care românii constituie a doua minoritate națională, iar această temă a fost cel mai tensionat subiect din agenda bilaterală.
Interviul a fost acordat portalului anti-Putin Meduza, televiziunii Dojd și ziarului Kommersant. Agenția Federală pentru Supravegherea Comunicațiilor din Rusia, Roskomnadzor, a cerut mass-media ruse să nu publice interviul, în caz contrar riscând pedepse de până la 15 ani de închisoare, a afirmat Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...