Fotografie românească, pe prima pagină a New York Times

O fotografie făcută la Suceava care ilustrează tragedia refugiaților ucraineni a fost publicată pe prima pagină de ziarul New York Times. Fotografia a fost realizată de fotoreporterul român Cristian Movilă. 

Imaginea înfățișează o mamă care își ține în brațe băiețelul, amândoi fiind refugiați de război, adăpostiți în hotelul antreprenorului Ștefan Mandachi. 

Fotografia amintește de compozițiile clasice „Madonna și pruncul”, dar fotograful Cristian Movilă susține că nu la asta s-a gândit, dar recunoaște că frumusețea imaginii a făcut ca aceasta să fie selectată de editorii cotidianului pentru a deschide prima pagină a ediției de luni, pentru a ilustra un material despre refugiații ucraineni care sunt obligați să-și părăsească țara pentru a-și salva viețile, din cauza invaziei ruse. 

Cristian Movilă colaborează de mulți ani cu prestigiosul cotidian american, în această perioadă acoperind subiecte legate de războiul din Ucraina împreună cu reporterul NY Times Patricia Cohen. 

sursa: Cristian Movilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...