Franța este dispusă să acorde statut de autonomie pentru Corsica

Parisul este pregătit să-și slăbească controlul asupra Corsicăi, într-un proces care ar putea duce la un statut de autonomie pentru insulă, încă nedecis, a declarat ministrul de interne al Franței, citat de un ziar din Corsica.

Guvernul este hotărât să se angajeze într-o „discuție fără precedent pentru chestiuni instituționale”, a declarat Gerald Darmanin pentru Corse Matin, adăugând că este „pregătit să meargă până la autonomie”.

Comentariile ministrului, publicate înaintea unei vizite de două zile în Corsica, vin după ce protestele de weekendul trecut au reaprins tensiunile dintre Corsica și Paris. Urmează să fie decis ce ar însemna exact un statut de autonomie, a mai spus el: „Trebuie să vorbim despre asta”. Darmanin a adăugat în observațiile sale că abordarea statutului insulei ar fi o prioritate în timpul unui potențial al doilea mandat de mandat al președintelui Emmanuel Macron. Alegerile prezidențiale au loc luna viitoare, iar Macron este considerat posibil câștigător, conform sondajelor de opinie actuale, potrivit Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole