Franţa l-a pedepsit pe Macron? Coşmar la Élysée

Alegerile legislative franceze s-au încheiat cu un rezultat „devastator”: președintele Emmanuel Macron a pierdut majoritatea absolută în Adunarea Naţională. Acum presa internațională își exprimă îngrijorarea legată de instabilitatea politică ce ar putea afecta țara.

Coşmar la Élysée” – titrează Le Soir, iar Der Spiegel crede că Franţa l-a pedepsit pe Macron. Dincolo de umilirea lui Emmanuel Macron, la două luni după realegerea sa, polarizarea parlamentului în trei tabere opuse creşte riscul unei Franțe neguvernabile, analizează Courrier International.

Lovitura suferită de Emmanuel Macron îi va complica președinția, într-un moment în care Europa se confruntă cu provocări fundamentale, cauzate de războiul din Ucraina, crede The Washington Post. O alertă roşie s-a văzut la Bruxelles, scrie La Repubblica, întrucât instabilitatea în Franţa ar fi sinonimă cu precaritate şi slăbiciune pentru Uniunea Europeană. Le Temps analizează blocajele teribile care îl aşteaptă de acum înainte pe Emmanuel Macron.

Ceva ce nu merge bine în Franța

The Wall Street Journal deplânge lovitura dată programului pro-business al liderului francez. „Franța se aventurează pe un teritoriu necunoscut și plin de incertitudini”, notează El Mundo, iar Politico opinează că Macron cu greu poate spera la o alianță stabilă. „Toţi au câștigat, toţi au pierdut”, constată Diario de Noticias.

Această nouă pluralitate a Parlamentului francez ar putea fi interpretată și ca o victorie a democrației, dar, cum mai bine de jumătate dintre alegători au stat acasă, este evident faptul că e ceva ce nu merge bine în Franța, o țară hotărâtoare pentru destinele acestei Europe căreia îi aparținem, conchide Diario de Noticias.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...