Franța mută portavionul nuclear Charles de Gaulle în Marea Neagră

Portavionul cu propulsie nucleară al Franţei, Charles de Gaulle, va fi mutat în Marea Neagră, au informat, în această seară, surse militare franceze, citate de Antena 3.

Portavionul are doar motorul cu propulsie nucleară, nu conține arme nucleare. Potrivit reprezentanților Franței, portavionul va fi adus în marea Neagră pentru a asigura protecția granițelor NATO. Este singurul portavion cu propulsie nucleară din Uniunea Europeană.

Armata franceză a anunţat joi că a observat un atac cibernetic asupra unei reţele de sateliţi care furnizau servicii pentru Europa şi au fost astfel afectate ”zeci de mii de terminale de uz civil”, scrie agenţia EFE.

Franţa nu a atribuit oficial atacul vreunei ţări, dar în contextul războiului din Ucraina consideră Rusia ca fiind primul suspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

SIE caută colegi noi! Campanie de recrutare a celui mai secret...

Serviciul de Informații Externe (SIE) este unul cu o muncă foarte interesantă, dar și ascunsă ochilor publicului larg. Foarte rar și-a căutat angajați prin...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

FRICA de a spune și TEAMA de a fi

Poate că da, poate că nu, dacă am vorbi deschis și dacă am acționa precum simțim, am putea schimba lucrurile în jurul nostru așa...