Franța: Noua carte de identitate, care conține mențiuni în limba engleză, respinsă de Academia Franceză

Noua carte de identitate, care conține mențiuni în limba engleză, a fost generalizată în Franța de la 2 august 2021. Academia Franceză se opune ferm acestor mențiuni și spune că este pregătită să acționeze în justiție, transmite BFMTV.

Este o noutate care nu este deloc pe placul Academiei Franceze, care se opune mențiunilor în limba engleză ce apar pe documentul administrativ, a precizat pentru Le Figaro Helene Carere d’Encausse, secretar al institutuției.

Contrar Constituției

Multă vreme, Academia a reacționat prin declarații și comunicate de presă care au fost ascultate. Dar de această dată, pentru că ele sunt ignorate, Academia consideră că este nevoie de o altă formă de intervenție.

Din punct de vedere juridic, Academia consideră că adăugând mențiuni, de exmplu ”surname” pentru ”nom” (nume de familie), contravine Constituției franceze, care precizează că ”limba Republicii este franceza”.

În acest sens, a fost sesizat premierul Jean Castex, printr-o scrisoare, pentru a-i solicita să abroge prevederea de creare a noii cărți naționale de identitate. Din păcate, scrisoarea a rămas fără răspuns. Dacă nu va primi niciun răspuns, Academia Franceză ar putea, prin avocați, să depună recurs la Consiliul de Stat, pentru a-i cere abrogarea dispoziției de creare a noii cărți naționale de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...