Fratele secretarului general al PSD, un fost șef de IAS, propus la conducerea ANRE

Publicat: 13 dec. 2021, 14:41, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Fratele secretarului general al PSD, un fost șef de IAS, propus la conducerea ANRE
Alexandru Stănescu

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, este propunerea grupării ca preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE). Absolvent al Facultății Mecanică Agricolă, București (România), Stănescu a condus în perioada comunistă Agromec Vișina (1986-1993, redenumire a foste Întreprinderi Agricole de Stat), apoi la S.C. Agromec Bucinișu S.A. (1994-2012).

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că unul dintre criteriile propunerii unui inginer agricol la conducerea ANRE a fost că Alexandru Stănescu e unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de la alegerile parlamentare.

Aceasta este propunerea noastră. Este un fost parlamentar, m i se pare că două mandate, a fost şi preşedinte de comisie. A fost şi la comisia de agricultură. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”, a declarat luni Ciolacu.

Întrebat dacă toţi cei care nu au avut loc pe listele de la parlamentare se vor regăsi în funcţii în agenţii, Ciolacu a declarat că este vorba de acei foşti parlamentari cu experienţă.

Alexandru Stănescu a fost deputat de Olt timp de două mandate, între 2012 și 2020 și a ocupat funcția de vicepreședinte, apoi de președinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.