Frații Tate, acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani în Marea Britanie

Publicat: 08 iul. 2024, 18:33, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
Frații Tate, acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani în Marea Britanie
Sursa foto: euronews.com

Andrew Tate și fratele său Tristan sunt acuzați că nu au plătit niciun impozit pe veniturile lor de 21 de milioane de lire sterline (26 de milioane de dolari) obținute din afacerile lor online, conform dpa și PA Media, citate de Agerpres.

Frații Tate se confruntă cu o altă acțiune civilă înaintată împotriva lor și a unei alte persoane identificate doar prin inițiala J de către poliția din Devon și Cornwall, pentru evaziune fiscală.

Sarah Clarke KC, reprezentant al poliției, i-a descris pe frații Tate drept evazioniști fiscali ”în serie și fără rușine”, subliniind că se referă atât la impozitul pe venit, cât și la TVA.

Conform plângerii, cei doi frați nu au plătit taxe în nicio țară pentru veniturile lor de 21 de milioane de lire sterline provenite din comerțul online și alte activități pe platforma OnlyFans, în perioada 2014-2022.

Sarah Clarke a menționat că, într-un videoclip postat online de Andrew Tate, acesta se lăuda că, pe vremea când locuia în Anglia, a refuzat să plătească taxe.

„Aşa arată evaziunea fiscală, aşa arată spălarea de bani”

Atitudinea influencerului a fost de a „ignora, ignora, ignora, pentru că în final (datoriile) dispar”, a argumentat poliția.

Potrivit cercetărilor, frații Tate au deschis „un număr mare de conturi bancare” în Regatul Unit, dintre care șapte au fost blocate.

Aceste conturi au fost folosite „ca mijloace pentru transferul veniturilor din afaceri”, a declarat poliția.

„Aşa arată evaziunea fiscală, aşa arată spălarea de bani”, a concluzionat Clarke în fața instanței.

Frații Tate sunt acuzați de eschivarea de la plata taxelor și spălare de bani atât în Marea Britanie, cât și în România, conform rapoartelor poliției. Aceștia ar fi alimentat cu milioane de lire sterline un cont în numele lui J și ar fi deschis un al doilea cont în numele acesteia, deși ea nu avea nicio implicare în afacerile lor.

De asemenea, poliția a adus în discuție o plată de 805.000 de lire în contul Revolut al persoanei denumite J, din care 495.000 de lire au fost ulterior transferate către Andrew Tate și 75.000 de lire au fost direcționate către un alt cont pe numele lui J, apoi convertite în criptomonede.