Frigul extrem din Finlanda îngheață apa clocotită 

Publicat: 06 ian. 2024, 13:30, de Oana Dințică, în Internațional , ? cititori
Frigul extrem din Finlanda îngheață apa clocotită 
Siberia va atinge temperaturi istorice

Frigul extrem din Finlanda îngheață până și apa clocotită dacă este aruncată în aer. Un turist a încercat asta în timpul unei excursii.  

Conform Reuters, un turist aflat într-o excursie în Arctica a făcut un experiment inedit. Acesta a aruncat apă clocotită în aerul rece pentru a observa fenomenul. Apa s-a transformat imediat într-un nor de praf înghețat. Fenomenul nu este posibil decât atunci când afară este foarte frig. 

Turistul din Finlanda se afla în excursie cu colegii în Laponia, iar temperatura a scăzut la –30 de grade Celsius în ziua de Anul Nou. Moment în care s-a hotărât să fiarbă apă și să o arunce în aer. Acesta nu a pățit un accident pentru că apa s-a transformat instant în gheață. 

În țările nordice ,în ultimele zile ,s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din ultimii 25 de ani. Vineri, în Enontekio s-au înregistrat -44,3 grade Celsius.  

Valul de temperaturi scăzute a fost înregistrat în toate țările nordice

În Suedia și Danemarca, din cauza ninsorilor puternice, mașinile au rămas blocate, iar în Norvegia mai multe trenuri au fost anulate.  

Temperaturile în Suedia au fost de până la –43,6 grade Celsius, iar în Norvegia temperaturile de –41,6 grade Celsius au închis școlile din sudul țării.