Fum degajat la Institutul „Marius Nasta”. Pacienții au fost relocați (UPDATE)

Publicat: 21 feb. 2021, 23:15, de Andreea Borcilă, în ACTUALITATE , ? cititori
Fum degajat la Institutul „Marius Nasta”. Pacienții au fost relocați (UPDATE)
Marius Nasta (INQUAM Photos / Octav Ganea)

În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală.

În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD.

În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital.

UPDATE:

Reprezentanţii Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” precizează că pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI a Institutului „Marius Nasta” sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior.

„Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ informează pacienţii şi opinia publică în legătură cu faptul că în această seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la faţa locului pentru evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun”, a informat managerul instituţiei medicale Beatrice Mahler.

Ministerul Sănătăţii informează că nu sunt victime în urma „incidentului” de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, iar ministrul Vlad Voiculescu a ajuns la unitatea sanitară.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat despre un incident la Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ din Bucureşti. Din primele informaţii este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobila ATI din exteriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. În interior se aflau 7 pacienţi. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranţă a pacienţilor. Toţi pacienţii rămân internaţi în institut”, precizează sursa citată.

„În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degaje fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi (5 dintre aceştia fiind intubaţi ) care nu au fost răniţi. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se observă degajare de fum şi se fac verificări pentru indetificarea focarului, Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital”, a anunţat sursa citată.

Zeci de echipe de intervenţie au ajuns, duminică seara, la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, unde ar fi izbucnit un incendiu la o unitate mobilă ATI.

„Era anunţat un incendiu la TIR-ul de terapie intensivă, însă la sosirea echipelor nu era foc cu flacără. În interiorul TIR-ului nu era fum şi nici flacără. Probabil ceva la exteriorul TIR-ului a fost. Echipele sunt acolo, nu sunt probleme. Probabil, pacienţii vor fi relocaţi până se verifică complet situaţia. Nu sunt probleme la acest moment”, a declarat, la Antena 3, şeful DSU, Raed Arafat.