Funcționar de top din administrația ucraineană, arestat sub acuzația de spionaj și trădare în favoarea rușilor

Fostul prim-vicepreședinte al Fondului Proprietății de Stat din Ucraina, Evgheni Ivanov, a fost arestat sub suspiciunea că ar fi furnizat rusșilor date referitoare la localizarea pozițiilor forțelor armate ale Ucrainei.

Fostul vicepreședinte al Fondului Proprietății de Stat, Ivanov, a fost reținut”, ar fi declarat o sursă pentru Ukrainski Novini, fără să detalieze.

Potrivit centrului de presă al Biroului Procurorului General din Ucraina, a fost reținut un rezident din Kiev, sub suspiciunea de trădare.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 24 februarie – 16 martie a transmis reprezentanților Federației Ruse date privind locațiile personalului și echipamentului militar al forțelor armate ale Ucrainei.

Având pregătire militară, el era conștient că aceste date vor fi folosite de inamic pentru bombardarea orașelor.

Rada Supremă a Ucrainei a doptat o lege ce prevede o pedeapsă de închisoare pe viață și confiscarea bunurilor pentru înaltă trădare și sabotaj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...